Обрат: Служители в „Откраднат живот“ потвърждават за следите от насилие върху Диана Димитрова

След като 31 човека от екипа на „Откраднат живот“ подписаха позиция, че не са виждали следи от побой върху Диана Димитрова от страна на Юлиан Вергов, сега четирима опровергават написаното.

► Екипът на „Откраднат живот“: „Диана Димитрова не е била със следи от насилие по време на снимки“

Актрисата публикува имената им във Facebook, като един от тях - Владимир Ковачев, гардеробиер, по думите ѝ „потвърждава, че името му е използвано в отвореното писмо без неговото изрично съгласие“.

Сред останалите е Грета Манчева - главен художник гримьор, оказала първа помощ на Диана Димитрова, третирайки лицето ѝ със замразяващ спрей. „В преписката от Прокуратурата нейните показания се свеждат само до едно изречение“, отбелязва актрисата в публикацията си.

Димитрова публикува и коментари на останалите двама служители на сериала, които я подкрепят – Михаел Чехларов, реквизитор, и Стефан Геков - 2-ри асистент камера.

Актрисата първо сподели коментар в Instagram от Чехларов, който твърди, че макар да е започнал работа в продукцията след предполагаемия инцидент, е чувал за побоя от служители, които са обсъждали случая помежду си.

„Казвам се Михаил Чехларов и бях реквизитор на сериала „Откраднат живот“, малко след тези събития“, започва коментара си мъжът.

„Няма да коментирам какво се е случило, защото не съм присъствал, само ще кажа, че историята ми е разказвана с подробности още 2018 г. от някои от хората, които са оставили имената си под оправданието на Дрийм Тийм“, обяснява той, имайки предвид общата позиция, разпространена в понеделник тази седмица.

Според Михаил Чехларов колегите му от „Откраднат живот“ не се придържат към истината. „Как ще завърши историята, не зная, но са ми любопитни мотивите на колегите и внезапната им амнезия, които са позволили да ги включат в това писмо“, пише той. „До тук сме трима, които имаха доблестта да не „забравят“ удобно. Надявам се и други да размислят.“

Към изображението с коментара Диана Димитрова добави: „Истината винаги избива със страшна сила“, а по-късно със същото описание публикува и скрийншот на още едно изказване, това на Стефан Геков.

Той заявява, че е видял последствията от побоя, за който актрисата твърди. „Казвам се Стефан Геков, камера асистент в „Откраднат живот“. В този ден АЗ бях на работа и ВИДЯХ последствията след побоя. НЕ съм станал свидетел на самото деяние!“, пише потребителят.

Той разказва още, че е бил запитан да се подпише под общата позиция на екипа

„Колеги“ ми позвъниха да добавят и моето име в онзи списък. Доводите им бяха да се запази неутралитет по случая. А в публикуваното се твърди, че това не се е случило.

„Случи се!“, заявява той и си спомня, че в последвалите дни актрисата е ходила на работа с „огромни очила, за да прикрият синините по очите ѝ“.

Според Стефан Геков част от колегите му са били подведени да подпишат позицията. „А за тези, които усложливо „не помнят“, има кой да ги накаже. Един вижда всичко“, завърша коментара си мъжът.

В публикацията си от днешната сряда Диана Димитрова пише: „Искам да изкажа огромното си възмущение и разочарование от развитието на организираната жалка кампания, целяща да неглижира и прикрие травмите, които получих от побоя на 14.11.2017 г. и в същото време да излъска имиджа на насилника. Напомням, че травмите се потвърждават от експертизата в преписката от Софийска районна прокуратура.“

Тя нарича разпространената позиция „фалшива новина“, като припомни за споделения от нея във Facebook списък с присъстващите служители в деня на побоя. От него става ясно, че „20 души от подкрепящите отвореното писмо физически изобщо не присъстват на снимачния ден“, отбелязва още актрисата. 

„Далеч по-скандалната част в това активно мероприятие срещу мен е, че в писмото фигурират имената на хора, които са част от екипа на сериала „Откраднат живот“, без тяхното съгласие. Освен злоупотребата с имената им, те не са били информирани за упоменатия текст в писмото и изобщо за съставянето му“, обяснява още Димитрова.

Прочетете още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти