Актрисата Весела Казакова застана зад Диана Димитрова: "Разпънаха я все едно е вещица"

Юлиан Вергов Диана Димитрова
Снимка: Красена Ангелова за NOVA

Весела Казакова е първото популярно лице у нас, което защити публично актрисата Диана Димитрова след разразяването на скандала между Димитрова и Юлиан Вергов.

След като стана ясно, че прокуратурата прекратява делото, заведено от Диана Димитрова за физическо насилие срещу Вергов, и след неговото публично изявление, актьори и приятели на Юлиан Вергов заявиха своята подкрепа и застанаха на негова страна в един от най-големите скандали в актьорската гилдия в последните години.

Весела Казакова, която е актриса, режисьор и продуцент, написа изявление в подкрепа на Диана Димитрова. Според Казакова човек и актьор като Вергов няма нужда от армия от защитници.

Диана Димитрова
Снимка: Красена Ангелова за NOVA

Ето я и цялата публикация на Весела Казакова:

"Омерзена съм от отровните и обидните подмятания по адрес на едно момиче, една жена, актриса, която уважавам и която познавам индиректно от кастинга на последния ни филм - Diana Dimitrova. И мога да гарантирам за таланта й и за професионалното й раздаване в този труден кастинг, както и от ролите й разбира се.

Нейното откровение за преживяната агресия и травма е най-естественото нещо, случва се по целия свят и се надявам все повече жени да се осмеляват да споделят, отмина това време, когато трябва да си мълчим скромно в ъгъла.

Тонът на цялата тази развихрила се в България сага е отомански, от замитанията под килима, намеци и недомлъвки до откровено "разпни я", все едно е вещица, все едно сме в средновековието. Актьори използват псувни, език и маниери, каквито не съм сънувала, че ще чуя в бранша ни.

Човек и артист като Юлиян Вергов няма нужда от цялата тази армия от защитници и клакьори.

Пожелавам на Диана да бъде силна, да разцъфтява таланта й, да е здрава и да следва смелостта си, защото след много години това ще й е донесло неподозирана сила, бурята ще е отминала, дори забравена, а резултата от случилото се за нея и много други ще е награда."

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти