Меган Фокс разкри, че никога не е харесвала тялото си заради психически проблем

Жените са специалисти в това винаги да намират някакъв проблем във външния си вид, независимо как изглеждат. Убеждаваме се в това, когато става ясно, че дори и най-привлекателните дами от света на шоубизнеса не са достатъчно уверени. Една от тях е Меган Фокс. Да, Меган Фокс. Знаете как изглежда тя. А сега си представете как жена като нея не харесва тялото си. Именно за това говори актрисата в най-скорошното си интервю. 

По време на видео разговор със Sports Illustrated Swimsuit 2023, Фокс разказа подробно за продължителната ѝ борби с телесната дисморфия – психическо разстройство, което кара засегнатото лице да се вманиачава по възприеманите от него дефекти на тялото. Това състояние засяга психическото здраве и представата за себе си. „Никога не се виждам така, както ме виждат другите хора“, каза Фокс. „Никога не е имало момент в живота ми, в който да обичам тялото си – никога, никога.“

меган фокс
Снимка: Getty

„Когато бях малка, това беше мания, която имах, казвах си „Но трябва да изглеждам по този начин“. Не съм сигурна защо имах съзнание за тялото си толкова млада, не е нещо, свързано с обкръжението ми, защото израснах в много религиозна среда, където на телата дори не се обръщаше внимание." – сподели Фокс. 

„Мисля, че пътуването към това да обичам себе си ще бъде безкрайно.“ – добави тя. 

Фокс за първи път разкри, че се е борила с разстройството през октомври 2021 г., по време на интервю за британския GQ Style. „Може да погледнем някого и да си помислим, "Tози човек е толкова красив. Животът му трябва да е толкова лесен“, каза тя тогава. „Те най-вероятно не се чувстват по същия начин за себе си.“

меган фокс
Снимка: Getty

Актрисата е говорила открито в миналото за своята свръхсексуализация в Холивуд и как това се е отразило на психичното ѝ здраве. През 2019 г. тя каза пред Entertainment Tonight, че е претърпяла „психически срив“ след излизането на филма ѝ „Тялото на Дженифър“ през 2009 г., поради явната сексуализация на публичния ѝ образ. „Това не беше само този филм, това беше всеки ден от живота ми, през цялото време, с всеки проект, върху който съм работила, и всеки продуцент, с когото съм работила“, каза Фокс тогава.

„Не исках да ме гледат, не исках да ме снимат, да съм по списанията, да вървя по червения килим. Изобщо не исках да бъда виждана на публично място, заради страхът – и вярата, и абсолютното убеждение – че ще ми се подиграват или ще ме заплюят, или някой ще ми крещи, или хората ще хвърлят камъни по мен, или ще ме нападнат, просто защото съм навън... така че преживях много мрачен момент след това.“ – сподели също актрисата.

Жената с най-красивото лице в света: Меган Фокс

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти