Красивата жена няма право да бъде феминистка

На днешната дата жената сексапил Меган Фокс навършва 37 години. По този повод няма да ви припомним нейната филмография и впечатляващ път в Холивуд, а ще ви запознаем с невидимата страна на Меган - една жена, чийто грях е, че е прекалено красива. 

Когато си мислим за Меган Фокс преди 10 години, признаваме, че не сме особено впечатлени.

Естествено, човек няма как да остане равнодушен към красотата и сексапила, с които прикова всички погледи във филма "Трансформърс" на Майкъл Бей. Но обществото като че ли беше склонно да възприема актрисата като не особено интелигентна и обсебена от жаждата за мъжко внимание.

Е, дами и господа, това е голяма заблуда.

Меган Фокс се бори от години със стереотипите и предубежденията, но светът сякаш не искаше да слуша.

Меган Фокс
Снимка: Getty

Преди цяло десетилетие актрисата признава в интервю, че господин Бей я е карал да се съблича по бански и да танцува, когато е била само на 15 години. Публиката се смее, а водещият прави неуместна шега. Екипът на "Трансформърс" пренебрегва историята и етикира Меган като "човек, с когото е трудно да се работи на снимачната площадка". Нещо повече, в уебсайта на Майкъл Бей е публикувано официално съобщение, в което тя е наречена актриса без талант, която има бъдеще единствено в порно индустрията. 

Тогава никой не взе тази красавица насериозно. Защото "мъжете просто са си такива". А днес, докато социалните платформи горят от призиви за равноправие и лозунги срещу сексизма, този казус придобива малко по-различно звучене.

Тъжното е, че годината е 2023-та, но почти нищо не се е променило. 

Меган Фокс винаги се е смятала за феминистка, но признава, че досега не е получавала никаква подкрепа от активистите към движението за полово равенство. А това е ситуация, която още повече я кара да се свие в черупката си и да премълчи всички унизителни опити за сексуализиране, на които е станала жертва през годините.

Меган Фокс
Снимка: Getty

Видяхме как актрисата сякаш разцъфна след раздялата с бившия си съпруг Брайън Остин Грийн и започна страстна и освежаваща връзка с рапъра Machine Gun Kelly, с когото обаче в момента е в несигурни отношения поради слухове за изневяра и напрежение във връзката. А всички много добре знаем как жълтите медии се отнасят към звезди, които имат любовни проблеми.

►Приказката свърши: Вижте как Меган Фокс намекна за изневяра и раздяла с годеника си

Актрисата обаче няма намерение да остави таблоидни заглавия да влияят на личния ѝ живот. Няма намерение и да живее в страх от това, което светът може да си помисли за нея. 

На хората сякаш им доставя удоволствие да ме наричат глупава, суетна, лека жена. Това е лудост. А това е медиен образ, с който живея от 15 години. Странно е, че той е проектиран, усвоен от обществото и утвърждаван повече от десетилетие с такава лекота. А истината е, всичко това ми донесе единствено негативи.

Влюбените Меган Фокс и Машин Гън Кели на червения килим

Днес, когато една жена говори открито за сексуалността си и показва тялото си, я наричаме смела и уверена. А когато Меган Фокс го прави, тя е лека жена. Дали пък не е време да спрем да сипем отрова върху красивите жени заради собствените си пристрастия и комплекси?

От Меган Фокс може да научим нещо много ценно - пътят към вътрешния мир идва от самите нас, а не от външното одобрение. Тя внесе радикална и необходима промяна в живота си. Може би е време и светът да направи същото.

Жената с най-красивото лице в света: Меган Фокс

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти