Жестът на Чарлз III към Кейт: принцесата получи нова титла, която по правило се дава на мъже

кейт чарлз
Снимка: Getty

Кейт Мидълтън пише история с помощта на своя свекър, крал Чарлз III. Британският монарх оказа на принцесата на Уелс изключителна чест. Той я назначи за нов почетен полковник от ирландската гвардия - титла, която по принцип се дава на мъже. 

Кейт Мидълтън по този начин “отмъква” титлата от своя съпруг, принц Уилям. Покойната кралица Елизабет назначи внука си за почетен полковник от ирландската гвардия през 2011 г., само два месеца преди сватба му с Кейт. Новоприетата титла на Уилям беше изразена в облеклото му, което помним от паметния ден - младоженецът носеше червената офицерска униформа на ирландската гвардия за церемонията в Уестминстърското абатство.

уилям кейт
Снимка: Getty/Gulliver

Принц Уилям също има нова кралска роля – кралят обяви сина си за полковник на уелската гвардия, отговаряйки на новата му титла на принц на Уелс. 

И кралицата-консорт Камила се окичи с нова титла: тя е назначена от съпруга си като полковник от Гренадирската гвардия, чест, която беше отнета на принц Андрю от покойната му майка.

Назначаването на новите полковници изяснява някои от въпросите, които възникнаха, след като принц Андрю беше лишен от титлата си в резултат на скандал около връзките му с американския финансист Джефри Епщайн.

Дворецът също така обяви, че първото публично честване на рождения ден на крал Чарлз, известно като Trooping the Colour, ще се състои на 17 юни 2023 г., само шест седмици след коронацията му на 6 май.

Действителният рожден ден на крал Чарлз е през ноември, но подобно на покойната му майка, кралица Елизабет, той ще празнува през юни по практична причина: по-хубавото време.

крал чарлз
Снимка: Getty

Смята се, че традицията на Trooping the Colour е започнала по време на управлението на крал Джордж II през 1748 г.

В шествието през юни ще участват над 1400 войници, 200 коня и 400 музиканти. Докато някои кралски особи ще бъдат на кон, други ще направят разходка с карета от Бъкингамския дворец до конната гвардия, след което крал Чарлз ще поздрави парада.

След това, по традация, членовете на кралското семейство ще се съберат на балкона на Бъкингамския дворец, за да наблюдават прелитането на самолетите на Кралските военновъздушни сили и Червените стрели.

Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети

 

Прочети още за Кейт Мидълтън:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти