Кейт Мидълтън се появи с много специално бижу на принцеса Даяна и опроверга стар слух

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

На едно от събитията по случай платинения юбилей на кралица Елизабет Кейт Мидълтън се появи с чифт много специални обеци.

Херцогинята на Кеймбридж се появи на парада Trooping the Colour с бяла рокля в стил блейзър от Alexander McQueen, комбинирана с шапка в синьо и бяло на Philip Treacy и завърши визията си с чифт ослепителни обеци със сапфир и диаманти, които някога са принадлежали на принцеса Даяна.

„Това е първият път, когато виждаме Кейт да носи този чифт обеци публично“, разказа пред сп. People Лорън Киена, писателка от блога The Court Jeweller, обяснявайки защо това е толкова значимо разкритие.

През последните десет години Кейт носеше по-малък чифт сапфирени и диамантени обеци, за които се смята, че са изработени от същия чифт, който Кейт сложи за парада в четвъртък. Тъй като оригиналният чифт не е бил виждан след смъртта на Даяна, слухът продължава да се разпространява, въпреки че Лорън Киена винаги е била категорична, че обеците са два отделни чифта.

На снимката долу ► Строго изящество: Кейт Мидълтън сложи бижу на принцеса Даяна за Деня на възпоменанието

Кейт Мидълтън принц Уилям Чарлз Камила
Снимка: Getty

„Сапфирите в обеците на Даяна са кабошони, а сапфирите в по-малките обеци на Кейт са фасетирани. Твърдението вече е напълно опровергано, тъй като Кейт се появи с по-големите обеци, принадлежали на Даяна“, казва Киена, която пише за кралските бижута от 14 години.

Даяна имаше няколко сапфира в колекцията си от бижута. Тя е носела тези обеци няколко пъти, включително на MET Gala в Ню Йорк през 1996 г., както и по време на посещение в Канада през 1991 г., и двата пъти съчетани с колие със сапфир и перли.

Гигантският сапфир първоначално е бил брошка, подарена на Даяна от кралицата майка като сватбен подарък. По-късно се превърна в централна част от перлената огърлица, която става любима на Даяна – друго бижу, което Кейт може би е наследила, но все още не се е появявала публично с него.

Въпреки че не е ясно защо Кейт е изчакала досега, за да носи обеците публично, тя очевидно има своите фаворити и носи по-малките обеци по-често. Тъй като парадът Trooping the Color е за отбелязване на историята и символизира линията на приемственост, може да се окаже, че Кейт е сметнала, че това е идеалният момент за техния дебют.

Облеклото на принц Луи също имаше носталгична нотка, облечен в моряшки костюм, който баща му принц Уилям носеше на същото събитие преди 37 години! ► Кралски чаровници: вижте порасналите деца на Кейт Мидълтън и принц Уилям

Забавните моменти на принц Луи, принцеса Шарлот и принц Джордж от Парада на знамената

Едно бижу от сапфир, което Кейт никога не сваля, е известният ѝ годежен пръстен от сапфир и диаманти, който също принадлежеше на покойната ѝ свекърва. Уилям предложи брак на Кейт с него през 2010 г. Централният фасетиран овален цейлонски сапфир се оценява на 12 карата и е заобиколен от 14 кръгли диаманта.

Как Кейт Мидълтън получава емблематичния годежен пръстен на Даяна благодарение на принц Хари

15 момента, в които Кейт и Мегън бяха двойнички на Даяна

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти