„Нашата мисия е да служим и да подкрепяме хората по всякакъв начин“: Кейт и Уилям завършиха турнето си със силно послание

Кейт Мидълтън принц Уилям кралско турне Кариби
Снимка: Getty

В събота вечерта херцогът и херцогинята на Кеймбридж се качиха на своя самолет, след като приключиха обиколката си на Бахамските острови. За последната си поява от турнето Кейт носеше жълта рокля с колан на цветя от Алесандра Рич.

Само часове преди полета им Уилям направи безпрецедентно изявление за противоречията, които ги преследваха по време на обиколката им в Белиз, Ямайка и Бахамите.

За първи път кралската двойка се сблъска със значителна реакция на официално турне. Въпреки че получиха топло посрещане от много местни жители, те също се сблъскаха с нарастващото напрежение в карибските държави, където бабата на Уилям, кралица Елизабет, остава държавен глава.

Край на кралското турне в Карибите: Кейт и Уилям се връщат във Великобритания

Протестите са само последното доказателство за историческата промяна: друга карибска страна, Барбадос, скъса връзките с кралицата през ноември, гласувайки за първия си президент, а Ямайка скоро ще последва примера.

Уилям разсъждава върху бъдещото управление на карибските нации в изявлението си в събота:

„Знам, че това турне постави още по-остри въпроси за миналото и бъдещето. В Белиз, Ямайка и Бахамските острови това бъдеще е за хората, които ще решават. Катрин и аз сме отдадени на услугата. За нас това не е да казваме на хората какво да правят. Става въпрос да им служим и да ги подкрепяме по какъвто и да е начин, който смятат за най-добър, като използваме платформата, която имаме късмета да използваме.

Ето защо обиколки като тази потвърждават желанието ни да служим на хората на Британската общност и да слушаме общностите по целия свят. Това, което има значение за нас, е потенциалът, който семейството на Британската общност има, за да създаде по-добро бъдеще за хората, които го формират, и нашият ангажимент е да им служим и подкрепяме възможно най-добре.“

Край на кралското турне в Карибите: Кейт и Уилям се връщат във Великобритания

Нарастващата вълна от движения за социална и икономическа справедливост – включително призиви за репарации на робството и разширяване на правата на коренното население – бързо променят съвременните възгледи за монархията във време, когато тя е в преход. Тъй като 95-годишната Елизабет отбелязва 70 години на трона, 39-годишният Уилям и 40-годишната Кейт все по-често са модерното лице както на семейството, така и на институцията.

Кейт и Уилям на местния бахамски пазар и с важна екологична кауза

Още за кралското им турне на Карибите прочетете тук:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти