Да докоснеш сърцата на местните: Кейт похапва раковини, а Уилям играе футбол с деца в последния им ден от кралкото турне

Кейт Мидълтън кралско турне Кариби
Снимка: Getty

Кейт Мидълтън и принц Уилям се потопиха в бахамската култура по време на посещението си в карибската страна – от оживен уличен фестивал в Джункану до плаване в лазурните води на залива Монтагю.

За последния си ден на Бахамските острови в събота херцогът и херцогинята на Кеймбридж пътуваха до главния остров на Абако и посетиха Fish Fry (Пържена риба) – типично бахамско кулинарно място за събиране, което се намира на всеки остров на Бахамите.

Кейт и Уилям на местния бахамски пазар и с важна екологична кауза

По време на посещението си Уилям и Кейт се срещнаха с продавачи, които приготвиха типични ястия от бахамската кухня, включително местната любима салата от раковини.

„Аз съм малко по-приключенски настроена от Уилям!“, каза Кейт, когато се приближи да опита раковина. Неочаквано за всички тя веднага реагира на вкуса: „Това беше прекрасно!“

Херцогинята на Кеймбридж дори пристъпи зад щанда, за да приготви сама салата от раковини, докато Джейд Адърли, продавач във Fish Fry в град Дъндас, Абако, гледаше отстрани. „Не съм толкова бърза като теб!“, засмя се Кейт.

Те също се срещнаха с местните жители по време на кралската си разходка. Двамата бяха особено внимателни към по-малките деца, които излязоха да ги посрещнат. В един момент Уилям доведе млад фотограф да се срещне с Кейт, която е любител фотограф. Двамата побъбриха с младото момиче за нейния фотоапарат и разгледаха снимките ѝ заедно.

По-рано през деня те научиха за въздействието на урагана Дориан върху островите Абако и видяха как общностите все още се възстановяват повече от две години по-късно.

За последната спирка от осемдневното си турне в Карибите принц Уилям и Кейт Мидълтън направиха посещение, което е близко до сърцето на херцога на Кеймбридж. Кралската двойка посети носителя на наградата Earthshot за 2021 г. Корал Вита на Гранд Бахама.

Миналата година принцът стартира своята Earthshot Prize, амбициозна екологична програма, насочена към намиране на нови идеи и технологии по света за справяне с климатичната криза. Всяка година ще бъдат избирани петима победители за техния принос към опазването на околната среда. Той беше присъден за първи път през 2021 г. и се планира да се провежда ежегодно до 2030 г. Всеки победител получава грант от £1 милион, за да продължи своята екологична дейност.

Кейт и Уилям на местния бахамски пазар и с важна екологична кауза

При пристигането си Уилям и Кейт бяха посрещнати от съоснователите, Сам Тейчър и Гейтър Халперн, които проведоха кратка обиколка на техните съоръжения.

„Наистина е вдъхновяващо световен лидер с неговия ръст да вложи своята енергия, страст и фокус върху движение, което според мен резонира толкова дълбоко с по-младото поколение“, сподели Халперн преди PEOPLE.

На остров Гранд Бахама херцогът и херцогинята на Кеймбридж също посетиха Детския дом, който се грижи за деца, които са били изоставени, малтретирани или пренебрегвани. Уилям беше в стихията си по време на посещението, люлееше децата на люлките и дори играеше футбол с тях.

При пристигането си херцозите бяха посрещнати от служителите, преди да бъдат отведени на обиколка на дома от две по-големи деца. След това Уилям и Кейт се срещнаха с деца и група служители в градината, за да чуят за предизвикателствата, пред които са изправени, особено по време на пандемията и след урагана.

Кейт и Уилям на посещение в Детския дом на остров Гранд Бахама

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти