Уилям и Кейт във вихъра на танца по време на карибското си турне - но защо не са добре дошли там?

кейт уилям кариби
Снимка: Getty

Кейт Мидълтън и принц Уилям са на Карибите!

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж кацнаха в Белиз в събота, за да дадат началото на едноседмичната си обиколка.

Двойката представлява бабата на Уилям - кралица Елизабет, по време на обиколката си на Карибите, която ще ги отведе и до Ямайка и Бахамите, за да отбележат платинения юбилей на монарха по повод 70-годишния ѝ престой на трона.

кейт уилям кариби
Снимка: Getty

Кейт, която отдаде почит на знамето на страната домакин, носейки син дантелен костюм с пола на Jenny Packham и подхождащ клъч, и Уилям, носещ светлосин костюм, бяха посрещнати от генерал-губернатора на Белиз Фройла Цалам и съпруга ѝ Даниел Мендес.

След официалното им посрещане на летището те се отправиха за среща с министър-председателя на Белиз Хуан Антонио Брисеньо, който е по-известен като Джони Брисеньо. Това турне е първата им съвместна официална задгранична обиколка от началото на пандемията от COVID-19 и се провежда от името на кралица Елизабет, като по този начин ще предадат посланията на монарха на хората от Карибите, казва кралски източник.

Посрещане на херцога и херцогинята на Кеймбридж в Белиз

Беше разкрито, че херцогът и херцогинята на Кеймбридж са планирали да посетят какаова ферма в подножието на планината Мая в Белиз в неделя, но това бе отменено, след като жителите на селото организираха протест срещу колониализма и използването на футболно игрище от кралските особи за кацане на хеликоптера им.

В петък селяни от Индиан Крийк бяха снимани с плакати, на които пишеше: "Принц Уилям да напусне земята ни".

Кралски източник потвърди, че посещението е отменено поради "чувствителни въпроси", свързани с общността в Индиан Крийк, и сега двойката ще посети друго място.

Дворецът Кенсингтън отказа да коментира.

Местният младежки лидер Дионисио Шол добави:

"За нас това наистина е лично, особено заради държанието. Организаторът каза, че трябва да им позволим да използват футболното игрище и че хората идват в нашето село и то трябва да изглежда добре. Даването на заповеди на лидерите на общността не се отрази добре на общността."

Кейт Мидълтън и принц Уилям започнаха първия пълен ден от обиколката си из Карибския басейн в неделя с посещение на друга какаова ферма в Белиз. Вместо първоначално планираната ферма, двойката посети семейната ферма за какао и шоколад Che'il Mayan Cacao Farm and Chocolate Factory в селището Maya Center Village, където обиколи фермата и се запозна с процеса на производство на шоколад.

кейт уилям кариби
Снимка: Getty

Кейт, която носеше синя рокля и сламен клъч, и Уилям видяха от първа ръка как суровото какао се превръща в световноизвестния шоколад на маите.

"Изглежда толкова лесно!", Кейт каза на екскурзовода, докато той извличаше умело какаовите зърна от шушулката.

По време на демонстрацията Кейт опита и да смели няколко какаови зърна. Докато опитваха шоколад, Кейт каза:

"Мисля, че децата ни ще ни завиждат."

Двамата не пропуснаха и да се развихрят в традиционните местни танци:

Тъй като морската среда е от основно значение за живота на хората в района, двойката ще се срещне и със специалисти по опазване на околната среда, за да чуе повече за невероятните усилия за възстановяване, които се полагат за запазване на ценния бариерен риф в района. По-късно през седмицата двойката ще пътува до Ямайка и Бахамските острови, където ще продължи посещението си в Карибите от името на кралица Елизабет.

Кейт Мидълтън и Принц Уилям на посещение в какаова ферма в Белиз

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти