Камила става „кралица“, не „консорт“, а принц Джордж със значима роля на коронацията: нови подробности за историческото събитие

От Бъкингамския дворец разпространиха нови подробности за коронацията, включително вида на официалната покана, специални роли за внуците на принц Джордж и кралица Камила, както и нова титла за съпругата на Чарлз.

За да отбележи оставащия месец до деня на коронацията на 6 май, заедно с тази информация беше споделен и нов портрет на краля и кралицата, заснет през март в Синята стая за рисуване на Бъкингам.

На кадъра двамата се усмихват широко пред камерата, стоейки близо един до друг. Чарлз носи тъмносин костюм на райета с шарена вратовръзка, докато Камила е облечена в тон със съпруга си в синя рокля на Fiona Clare, допълнена от огърлица с диамантена закопчалка.

Изненадата в официалната покана за коронацията на 6 май е споменаването на Камила не като „кралица консорт“, а с титлата „кралица“. Това проправя път за в бъдеще тя да бъде известна просто като кралица Камила, пише HELLO.

Кралски източник на британското издание казва, че е „имало смисъл“ тя да бъде наричана кралица консорт в месеците след смъртта на покойната кралица, но приближеният добавя, че „кралица Камила“ е подходящата титла срещу „крал Чарлз“ в поканата.

„Коронацията е подходящо време да започнем да използваме „кралица Камила“ в официално качество“, отбелязва източникът.

По време на церемонията на 6 май принц Джордж и внуците на кралица Камила ще играят ключови роли, споделят още от Бъкингамския дворец.

Деветгодишният син на принцеса Кейт и принц Уилям, който е втори поред в линията за наследяване на трона, ще е един от четирите почетни пажове на краля, заедно с децата на семейни приятели: лорд Оливър Чолмондели (на 13 г.), Никълъс Баркли (13 г.), и Ралф Толемаш, (12 г.).

Междувременно почетните пажове на кралицата ще бъдат нейните внуци Гъс и Луис Лопес, на 13 години, Фреди Паркър Боулс (на 13 г.), и нейният пра-племенник Артър Елиът (10 г.), разказва HELLO.

Пажовете ще носят дългия шлейф на церемониалните дрехи на краля и кралицата и ще формират част от процесията по пътя към Уестминстърското абатство.

Почетен паж е роля, която обикновено се дава на тийнейджъри от благороден произход, които се включват в големи церемонии, в които участва монархът: включително коронации и откриването на парламента.

Общите моменти на принц Джордж и принцеса Шарлот по време на погребението на кралица Елизабет

Традиционно те носят ален редингот със златни украшения върху бял сатенен елек, панталони и чорапи, бели ръкавици, черни обувки с катарами и дантелена вратовръзка и волани.

Принц Джордж по-рано служи като паж на сватбата на херцога и херцогинята на Съсекс, както и тази принцеса Юджини с Джак Бруксбанк. Това обаче ще бъде най-значимата му публична роля досега.

Коронацията ще се превърне и в най-известната изява досега за внуците на кралица Камила, чиито родители обикновено ги държат далеч от общественото око.

Близнаците Гъс и Луис са синове на дъщеря ѝ Лора, омъжена за Хари Лопес, докато Фреди е дете на сина на кралицата Том Паркър Боулс и бившата му съпруга Сара Байс. Артър е син на племенника на Камила Бен Елиът и съпругата му Мери-Клеър.

Все още не е известно дали ще има роли за внучките на Камила – 15-годишните Елиза Лопес и Лола Паркър Боулс.

Камила Паркър Боулс през годините

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти