Как кралското семейство ще празнува първия си Великден без кралицата?

чарлз камила
Снимка: Getty

Великден през 2023 г. ще бъде първият, който британското кралско семейство ще прекара без обичаната кралица Елизабет II след смъртта ѝ през септември миналата година.

Семейството обикновено чества религиозния празник в замъка Уиндзор и присъства в неделя (тази година се пада на 9 април) в параклиса Сейнт Джордж. Покойната кралица пътуваше до различни катедрали в цялата страна, за да раздава специални монети на отделни хора в знак на признание за техния принос към тяхната общност и църква.

Но тази година кралското семейство ще празнува първия си Великден с крал Чарлз III като монарх и все още не е ясно дали той ще спази напълно великденските традиции, завещани от майка му.

Кралският експерт и биограф Ингрид Сюърд вярва, че това ще бъде весел празник, вместо мрачен момент, в който размишляват за изминалите години и липсата на Елизабет II.

Тя каза пред The ​​Sun, че членовете на кралското семейство вероятно ще кажат „някои специални молитви в частния параклис в рамките на замъка само за семейството и най-близкото домакинство“.

Сюърд, автор на биографична книга за покойната принцеса Даяна, също вярва, че ще бъдат споменати както кралицата, така и херцогът на Единбург по време на великденската служба. Тя прогнозира, че членовете на семейството, които ще бъдат в замъка Уиндзор, включват принцеса Ан и Тим Лорънс, Зара и Майк Тиндал и техните деца, Питър Филипс и неговите деца и внуци, принцесите Беатрис и Йожени със съпрузите и децата си, лорд Сноудън и неговите деца, както и племенницата на кралицата лейди Сара Чато и нейните деца.

чарлз камила
Снимка: Getty

Принц Уилям и принцеса Катрин вероятно ще присъстват, „освен ако не са на ски“.

Принц Хари и Меган Маркъл и двете им деца не се очаква да бъдат в Обединеното кралство, камо ли да присъстват на великденските тържества с останалата част от семейството.

Децата на кралица Камила, Том Паркър-Боулс и Лора Лопес, и нейните внуци също може да отидат в Уиндзор за Великден. Херцогът на Йорк също вероятно ще бъде там с дъщерите си, но не се знае дали Сара Фъргюсън ще присъства. Херцогът и херцогинята на Единбург и техните деца може да присъстват, тъй като бяха на празника миналата година.

„Това е първият Великден на крал Чарлз и въпреки че той няма да бъде там за повече от няколко дни, важно е да спази традицията на Великденския двор“, каза Сюърд.

„Това е възможност цялото семейство да се събере преди коронацията и никой няма да откаже покана от краля, каквото и да прави.“ – добави кралският експерт.

чарлз камила
Снимка: Getty

Предишните години няколко от кралските дворци бяха домакини на лов на яйца и работилници за боядисване на яйца за Великден. Сюърд предвижда, че тази година Кейт Мидълтън ще поеме отговорността да организира лов на великденски яйца през уикенда, поради уменията ѝ на „страхотен организатор“.

„Те също могат да отидат до кралските конюшни и да видят конете там, а има и закрит басейн за плуване и понита за яздене“, добави Сюърд.

Ако искате да разберете повече за едно от другите големи събития, които предстоят на кралското семейство, вижте галерията:

Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти