Принц Хари се яви в съда в Лондон, но ще се срещне ли с кралското семейство?

Вчера принц Хари изненадващо се появи в Лондон. Въпреки че поводът за пътуването му няма общо с кралското семейство, веднага възникна въпросът дали той ще се срещне с брат си и баща си по време на престоя в Обединеното кралство.

В контекста на сложните взаимоотношения в кралското семейство през последната година и предстоящата коронация на крал Чарлз III през май, кралските експерти изглежда са сигурни в отговора на този въпрос

Херцогът на Съсекс пристигна във Върховния съд на Лондон в понеделник във връзка с делото, което заведе заедно с няколко други публични личности срещу Associated Newspapers Limited по обвинения в незаконно събиране на информация.

Един от най-големите медийни издатели във Великобритания, Associated Newspapers Ltd (ANL), е издател на Daily Mail, The Mail on Sunday и MailOnline.

принц хари
Снимка: Getty

Вчера започна четиридневното предварително изслушване в Кралския съд на Лондон.

Сред останалите ищци са сър Елтън Джон, близък приятел на покойната принцеса Даяна, както и съпругът му Дейвид Фърниш, заедно с актрисите Сейди Фрост и Елизабет Хърли. Те твърдят, че са били „жертви на отвратителна престъпна дейност и груби нарушения на неприкосновеността на личния живот“, според изявление на техните представители.

принц хари
Снимка: Getty

Сред посочените нарушения са поставяне на подслушващи устройства в домове и автомобили, записване на частни разговори, подкупи на полицейски служители за получаване на вътрешна информация, незаконно придобиване на медицински досиета и др.

Когато делото беше заведено през октомври, медийната компания Associated Newspapers Limited отхвърли обвиненията като „абсурдни клевети“ , съобщава британската информационна агенция PA Media.

принц хари
Снимка: Getty

Това е едно от няколкото дела срещу британската преса, заведени от принц Хари през последните години. Той също така съди ANL и притежавания от тях вестник Mail on Sunday заради статия, свързана със спор относно мерките за сигурност на семейството му, докато то все още живее в Обединеното кралство.

Междувременно Хари съди и собствениците на британските таблоидни вестници Sun и Daily Mirror за предполагаемо хакване на телефона му между 1996 и 2011 година. Делото срещу издателя на Daily Mirror се очаква да влезе в съда през май.

Изненадващата поява на Хари в Лондон в понеделник е първото му пътуване до Обединеното кралство, откакто той и съпругата му Меган присъстваха на погребението на покойната кралица Елизабет II през септември.

Смята се, че той е отседнал при приятели, докато е в града, твърди източник пред Fox News Digital.

„Пътуването на Хари до Лондон има само една цел – той е изцяло съсредоточен върху съдебните дела, които той и Меган Маркъл водят срещу пресата в Обединеното кралство“, каза Кристофър Андерсен, автор на книгата „Кралят“, пред Fox News Digital. „Той очевидно няма намерение да се опитва да изглади нещата с брат си Уилям или баща си, краля.

Андерсен твърди, че връзката на Хари със семейството му е разбита след публикуването на мемоарната му книга „Резервен“ през януари.

принц хари
Снимка: Getty

Дори Хари да искаше да се помирят преди коронацията, е много съмнително, че ще получи топъл прием“, коментира още Андерсен. Според него Чарлз III все още е бесен от „опустошителното представяне на съпругата му Камила като подла интригантка“ в книгата на Хари.

И така, докато Хари води война срещу британската преса, кралското семейство изглежда няма никакъв интерес към появата му в Лондон.

„Разривът между Хари и кралското семейство е дълбок“, твърди кралският експерт Ричард Фицуилямс пред Fox News Digital. „Кралят не е в Лондон и няма планове за среща с него. А Уилям и Кейт Мидълтън са на почивка с децата си за Великденските празници.“

Утре крал Чарлз ще предприеме кралско пътуване до Германия заедно с кралицата консорт Камила. Първоначално двойката трябваше да бъде във Франция тази седмица, но този етап от обиколката им беше отложена поради продължаващите протести в страната.

принц хари
Снимка: Getty

„Крал Чарлз е едновременно баща и крал“, обясни кралският коментатор Джонатан Сасердоти каза пред Fox News Digital. „Той трябва да балансира между тези две отговорности и иска да действа правилно и в двете роли, но една от тези роли е лична и разбираемо изглежда, че предпочита да се занимава с нея извън полезрението на обществеността.“

Според Сасердоти Хари и Меган може би не разбират отрицателния ефект, който действията им оказват върху семейството, включително вероятно и върху децата им, които един ден биха могли да намерят „публичното споделяне за проблематично“.

„Те направиха всички много публично; вероятно кралското семейство ще внимава какво се говори и прави, за да избегне влошаване на нещата“, добави той.

принц хари
Снимка: Getty

Все още не е известно дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще бъдат в Обединеното кралство за коронацията на краля, след като стана ясно, че са били поканени на събитието чрез имейл на 5-и март.

Припомнете си тук >>> Хари и Меган поставиха 3 условия на Двореца, за да присъстват на коронацията на Чарлз III

Коронацията е насрочена за 6 май, дни преди да започне делото на Хари срещу Daily Mirror.

Принц Хари многократно е заявявал публично, че иска да превърне реформирането на британските медии в делото на живота си. В автобиографията си той обвини прекалено агресивната преса за смъртта на майка си през 1997 г., както и за това, че са подложили на преследване и тормоз съпругата му.

Вижте непоказваните лични снимки на Меган и Хари

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти