Кортни Кокс коментира книгата на принц Хари: „Не съм раздавала наркотици“

В понеделник Кортни Кокс официално се присъедини към най-великите личности в шоубизнеса, като се сдоби със звезда на Холивудската алея на славата.

Така тя стана 2750-ата звезда, удостоена с тази чест. Плътно до нея застанаха нейните колежки и приятелки Дженифър Анистън и Лиса Кудроу, които не спират да показват колко се обичат през годините.

Прочетете повече тук >>> Приятелки завинаги: Кортни Кокс получи звезда на Алеята на славата, а Дженифър Анистън и Лиса Кудроу бяха плътно до нея

Въпреки че премиерата на сериала „Приятели“ бе през далечната 1994 г., интересът към емблематичното шоу не стихва с годините.

В края на 2022 г. Матю Пери публикува своята мемоарна книга „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, в която описа Кортни като „обезоръжаващо красива“.

Преди няколко месеца името на актрисата бе споменато и в друг бестселър, за който целият свят говори: автобиографията на принц Хари „Резервен“.

Припомнете си историята тук >>> Принц Хари разкрива: "Падах си по Кортни Кокс, преспах в дома ѝ и се случиха откачени неща"

В мемоарите си той си спомня, че веднъж случайно попаднал на купон в дома на Кокс, докато тя била извън града. По време на партито Хари разказва, че намерил „кутия шоколадови бонбони с халюциногенни гъби “ в хладилника. А след като ги опитал, принцът признава, че имал "странни и откачени" халюцинации. 

„Хари действително остана тук за няколко дни - вероятно два или три. Той е наистина хубав човек“, спомни си актрисата вчера в интервю пред Variety.

Тя добави, че наскоро двамата са се засекли на рождения ден на Порша де Роси и призна, че е искала да го поздрави, но се спряла, тъй като той говорел с други хора.

„Не съм чела книгата. Искам да го направя, защото съм чувала, че е наистина забавна. Но да, спомням си това [че Хари е бил в дома й]. Не твърдя обаче, че е имало гъби! Определено не ги раздавах аз.“

В разговора с Variety Кортни говори още за началото на кариерата си и всичко, което я кара да се чувства по-щастлива от всякога.

Красивата актриса е родом от Алабама и докато расте, не знае нищо за шоубизнеса. През лятото след като завършва гимназия, тя се премества в Ню Йорк и започва да работи като модел.

„Веднага си намерих работа и си помислих, че е лесно“, спомня си тя. Но се оказва, че трябва да промени някои неща.

„Беше пълно преобразяване. Взеха едно свежо лице от Алабама и ми придадоха малко фънки стил. Беше наистина забавно. Промениха всичко в мен - казваха, че съм родена в Кентъки и промениха фамилията ми на Майлс. Не знам защо!“

Спомняйки си за младото и наивно момиче, което е била, Кортни признава, че никога не е подозирала къде ще я отведе кариерата ѝ, но не е спирала да се учи и развива.

През 1984 г. тя се появява в музикалното видео на Брус Спрингстийн към песента „Dancing in the dark“. Рок звездата я избира случайно сред публиката, а танцът им на сцената носи на прохождащата актриса огромна популярност.

Три години по-късно тя получава първата си по-голяма се роля – на Лорън Милър в „Семейни връзки“. Снима се общо в 19 епизода от сериала.

Звездният миг на Кортни идва през 90-те с „Приятели“, въпреки че тя е известна и преди това. Дори Дженифър Анистън признава, че ѝ е била фенка още преди да се запознаят.

„Тези приятелства се случиха в най-важния момент в живота ми и преминахме през толкова много неща заедно“, разсъждава Кортни за всичко, което е научила на снимачната площадка на сериала. „Нямаше завист, беше само: „Нека направим най-доброто шоу, което можем, и нека се подкрепяме взаимно в това.“



След като „Приятели“ приключва, Кортни продължава да се развива в телевизията. Тя изпълнява главната роля и е изпълнителен продуцент в шестте сезона на „Агнешко“.

А в момента подготвя втория сезон на друг сериал – комедийния хорър „Shining Vale“.



Кокс не е успешна само в телевизията. Две години след старта на „Приятели“, тя получава ролята на амбициозната журналистка Гейл Уедърс в „Писък“. Тогава никой не подозира, че трилърът ще се превърне във важна част от поп културата.

Очаквайки премиерата на 6-тата част на „Писък“ през март, Кортни ще постави своеобразен рекорд. Тя ще бъде първата актриса, изиграла една и съща роля в 6 последователни филма на ужасите, при това в рамките на 4 различни десетилетия.

„Бях позната от „Приятели“ и „Семейни връзки“, известна като сладкото съседско момиче. Трябваше да говоря с [режисьора] Уес Крейвън и да му кажа: „Знам, че не ме виждаш по този начин, но повярвай ми, наистина мога да бъда абсолютна кучка“, разказва тя през смях.

58-годишната звезда признава, че в този момент от живота си е по-щастлива от всякога.

Има много неща, които не са страхотни в остаряването, но има и много прекрасни неща. Сега се старая повече в нещата, които правя.“, обяснява още тя.

„Просто има нещо в увереността, която идва с времето и в момента обичам работата си повече от всякога.“
 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти