В Двореца „всички са ужасени“ от предстоящия „хаос“, ако Хари и Меган присъстват на коронацията

До коронацията на крал Чарлз остават само няколко седмици, а в Двореца не липсват опасения за това как би се отразило присъствието на Меган Маркъл и принц Хари на церемонията.

Макар че все още няма официално потвърждение дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще се появят, се твърди, че членове на кралското семейство „са ужасени“ да говорят с тях по време на събитието, защото разговорът им може да се окаже „разглеждан под лупа“ с цел „печалба“.

Вековните традиции, които крал Чарлз ще спази или наруши при коронацията си

Цитиран от The Sun, кралският коментатор Луиз Робъртс казва пред Sky News Australia: „Проблемът е, че всеки, който може да е близо до тях, например Уилям и Кейт, няма да им каже нищо. Всички са ужасени… всичко е за продан – всяка недискретност или всеки страничен коментар може да бъде разгледан под лупа за американска аудитория, за да им донесе печалба.“

Не само разговорите с двойката носят опасения в Двореца, но и самото ѝ присъствие. Докато крал Чарлз може „много“ да иска принц Хари и внуците му да присъстват на предстоящата коронация, източник на изданието Entertainment Tonight твърди, че според кралското семейство появата на херцога и херцогинята на Съсекс може да отклони вниманието от историческото събитие.

Източник, близък до кралското семейство, споделя пред Entertainment Tonight, че присъствието на Хари и Меган на церемонията на 6 май в Лондон може да открадне светлината на прожекторите от самия крал.

„Голямото безпокойство е хаосът, който може да засенчи коронацията, ако присъстват“, казва източникът. „Никой не иска да види как фокусът се отнема от крал Чарлз, като пресата се фокусира върху Хари и Меган и миналите семейни кавги.“ Приближеният добавя още: „Страхът е - в случай че дойдат - по-лични въпроси да станат публични, затова се полагат усилия това да се предотврати.“

Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети

След като представител на принц Хари и Меган Маркъл потвърди, че двойката е получила покана за церемонията по имейл, през март приближен до кралското семейство сподели пред Entertainment Tonight, че Чарлз „много иска принц Хари и неговите внуци на коронацията му“.

Въпреки опасението около присъствието на двойката, кралски експерти коментират, че ако херцогът на Съсекс не се яви, това ще бъде изтълкувано като прекъсване на отношенията със семейството му. Прочетете повече тук ► Кралски експерт: Принц Хари рискува да изгуби семейството си, ако пропусне коронацията

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти