Изненада: Меган и Хари кръстиха Лилибет, получиха покана за коронацията на Чарлз Трети!

Меган Маркъл и принц Хари са отпразнували кръщенето на дъщеря си, принцеса Лилибет Даяна, съобщават ексклузивно от People.

Изданието потвърждава, че момиченцето на 21 месеца е било кръстено в петък миналата седмица, когато малка задушевна церемония се е състояла в дома на семейството в Монтесито, Калифорния.

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс заявява: „Мога да потвърдя, че принцеса Лилибет Даяна е била кръстена в петък, 3 март, от архиепископа на Лос Анджелис, преподобния Джон Тейлър.“

Според източник двойката е поканила крал Чарлз, кралицата консорт Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, но никой от тях не е присъствал.

След като дядо им стана монарх през септември 2022 г., 3-годишният Арчи и 21-месечната Лилибет получиха титлите принц и принцеса съгласно правилата, определени от крал Джордж V през 1917 г.

Приближен разказва, че на скромното събиране в петък е имало между 20 и 30 гости, включително майката на Меган - Дория Рагланд, кръстникът на Лилибет - Тайлър Пери, и неназована кръстница. След церемонията присъстващите са продължили следобеда с храна и танци. Тогава Арчи дори се зарадвал на танц с малката си сестра, пише още People.

Актьорът Тайлър Пери е бил забелязан да пристига в Монтесито миналата седмица преди кръщенето. За церемонията той е отпътувал от дома си в Атланта с 10-членен госпъл хор, който на кръщенето изпява „Oh Happy Day“ и „This Little Light of Mine“ – песен, която е звучала и на сватбата на Меган и Хари.

Сватбата на Меган и Хари в снимки

Междувременно стана ясно, че принц Хари и Меган Маркъл са поканени на коронацията на крал Чарлз Трети, съобщи отново People. Дали обаче двойката ще присъства, предстои да разберем. Събитието съвпада с рождения ден на сина им Арчи - 6 май, който тогава ще навърши 4 години.

Говорител на херцога и херцогинята заяви пред The ​​Sunday Times през уикенда: „Мога да потвърдя, че херцогът наскоро получи имейл кореспонденция от офиса на Негово Величество относно коронацията. Незабавно решение дали херцогът и херцогинята ще присъстват не се разкрива към момента.“

Отношенията между двойката, която се премести в САЩ, и кралското семейство останаха обтегнати и след като принц Хари публикува своята автобиография „Резервен“ (“Spare”) през януари. В интервю с Том Брадби от ITV, свързано с книгата, Хари коментира относно коронацията: „Има много неща, които могат да се случат от сега до тогава. Но, знаете ли, вратата винаги е отворена. Топката е в тяхното поле. Има много какво да бъде обсъдено и наистина се надявам, че те са готови да седнат и да говорят за това.“

Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети

рожден ден
Снимка: Edna.bg

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти