Чарлз III се готви да отвърне на обвиненията на принц Хари в ново интервю?

чарлз хари
Снимка: Getty

Думите "Никога не се оплаквай, никога не се обяснявай" са нещо като мантра за британското кралско семейство от десетилетия наред. Смята се, че поговорката произхожда от британския министър-председател Бенджамин Дизраели от 19 век и е възприета от покойната майката на кралица Елизабет II. В последните няколко години обаче, стриктното придържане към тази мъдрост от страна на фамилията Уиндзор започна да се пропуква заради многократното и открито споделяне на принц Хари на трудностите, свързани с това да си част от кралската фамилия. 

Хари наистина не остави почти нищо скрито-покрито в автобиографичната си книга "Резервен" ("Spare"), но засега роднините му от кралското семейство запазват мълчание, все още държейки се здраво за онова "Никога не се оплаквай, никога не се обяснявай", което ги е напътствало в най-трудните им моменти. 

Но кралското семейство започва да показва по различни начини, че е готово да прекрачи някои традиции и да се модернизира като институция. Мълчанието, с коего досега Дворецът си служеше, за да "отвърне" на обвиненията на принц Хари, изглежда ще бъде нарушено не от кой да е, а от самия крал Чарлз III. 

Според все още непотвърдена информация, кралят е „в преговори“ да даде някакъв отговор във връзка с книгата на сина си в „забележително“ интервю за BBC. Очаква се това да бъде първото му голямо интервю като монарх. Сътрудници на двореца обмислят той да използва интервюто като платформа, за да „даде своята страна на историята“, пишат от Mirror. 

„Вече са готови планове за отразяване на коронацията в BBC, включително за профил на монарха. Не е нормално да се избягват теми в интервюта, така че това прави нещата трудни. Дори един малък коментар за Хари и Меган би станал световна новина. Това също може да предизвика отговор от страна на Хари, което би било много непредвидимо. Всичко е много деликатно.” –издава вътрешен човек пред Mirror.

принц хари меган маркъл
Снимка: Getty

Неназованият източник също казва: „Остава опция за семейството просто да даде коронационна реч или съдържание, което те са заснели и предоставили. Това позволява контрол върху казаното и няма да се отнася до фамилията Съсекс."

Междувременно излезе информация от анонимни източници, че кралят се опитва чрез трети лица да направи така, че Хари и жена му Меган Маркъл да присъстват на предстоящата му коронация и предприема сериозни стъпки, за да може това да се случи. Вместо да помоли лично двойката да присъстват на коронацията, Чарлз се свързал с Джъстин Уелби, архиепископ на Кентърбъри, и го помолил за „посредничество в сделка“, за да подсигури присъствието на семейство Съсекс.

Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти