Пътят към Париж: какви изненади подготвят гимнастичките ни, устремени към олимпийския успех

Тази година е олимпийска, което кара нашите спортисти да бъдат по-мотивирани от всякога. XXXIII летни олимпийски игри ще се проведат в Париж, Франция.

Четири нови съчетания за Боряна Калейн и невиждано до момента амплоа от Стилияна Николова за Олимпийските игри – това подготвят в момента двете грации на художествената гимнастика.

Миналата година Боряна стана световна отборна шампионка на първенството във Валенсия, европейска шампионка отборно и в многобоя в Баку, световна вицешампионка на бухалки и лента, европейска вицешампионка на бухалки и бронзова медалистка на обръч в Баку. Постиженията на 18-годишната Стилияна също не са малко - тя е световна отборна шампионка във Валенсия, европейска шампионка отборно в Баку, бронзова медалистка на топка, европейска вицешампионка на топка, европейска бронзова медалистка в многобой и на лента.

Боряна Калейн Стилияна Николова
Снимка: кадри vbox7

Пред камерата на „Здравей, България“ застана Боряна Калейн, която вече има едно олимпийско участие на игрите в Токио, където се класира на пето място.

Боряна иска да изненада публиката с новите си съчетания и загатва:

„Мисля, че никой няма да очаква това, което ще покажа. И четирите ми съчетания са нови и аз лично много си ги харесвам.“

Художествена гимнастика
Снимка: кадри vbox7

Бронзовата медалистка от Европейското първенство Стилияна Николова пък сподели, че иска да наблегне повече на своята самоувереносст и мотивация.

„Ще съм много нахъсана на състезания и ще го показвам на терена.“

Боряна Калейн Стилияна Николова
Снимка: кадри vbox7

18-годишната Стилияна получава ценни съвети и от своята майка Паулина Николова, която е двукратна световна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика от 80-те години.

„Тя винаги ми е казвала да се забавлявам на състезанията и да не ги премислям толкова“, споделя Стилияна.

Боряна Калейн Стилияна Николова
Снимка: кадри vbox7

Да е в залата и да спечели златния медал е най-голямата мечта и мотивация на Стилияна, която си дава сметка какви лишения ѝ коства успехът.

А ние пожелаваме много успехи на нашите гимнастички и вярваме, че огромните им усилия и постоянство ще им донесат заслужено признание през лятото.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти