Най-могъщата жена в света на 96: Елизабет II отбеляза рождения си ден с нов портрет и почит към принц Филип

Кралица Елизабет II празнува 96-ия си рожден ден днес и сподели нов портрет, като почете покойния си съпруг принц Филип и любовта си към конете.

Royal Windsor Horse Show публикува нов портрет за рождения ден на монарха, заснет от известния пейзажен фотограф Хенри Далал, който и преди е снимал кралицата и нейните коне.

Снимката показва Нейно Величество, застанала между две от нейните понита, Байбек Кейти и Байбек Найтингейл, на територията на замъка Уиндзор. Кралицата е облечена в наситено зелено палто и се усмихва леко, докато държи юздите на конете си.

Цветът е фино кимване на принц Филип, херцога на Единбург, който почина миналата година на 99 години. „Единбургското зелено“, както го наричат, е тясно свързано с покойния ѝ съпруг, за когото е известно, че използваше този нюанс за облеклото си.

Кралицата носеше цвета и по време на възпоменателната служба за принц Филип през март, както и други членове на кралското семейство, включително принцеса Ан и Камила, херцогинята на Корнуол.

Панихидата на принц Филип в параклис "Сейнт Джордж"

Монархът, чиято страст към конете и ездата е добре документирана по време на управлението ѝ, е била забелязвана многократно да язди коне, дори и когато вече наближаваше 90 години.

Според документален филм на ITV, веднъж тя споделя за любимия си спорт: „Сега съм по-скоро състезател в хубаво време. Не обичам да ми става студено и мокро“.

Любовта на кралица Елизабет II към конете

Малко след портрета, в профила на кралското семейство в Instagram публикуваха и мил кадър на 2-годишната Елизабет с пожелание „Честит рожден ден, Ваше Величество!

Принц Уилям и Кейт Мидълтън също не пропуснаха да честитят празника на кралицата, споделяйки няколко снимки с пожелание, което отбелязва и 70-ата годишнина на монарха на трона: „Вдъхновение за толкова много хора в Обединеното кралство, Британската общност и света, днес е особено специално да празнуваме този платинен юбилей.“

Поздравлението на принц Чарлз и Камила също включва поредица от снимки на Елизабет през годините:

Кралица Елизабет Втора е по-голямата от двете дъщери на Джордж VI и Елизабет Боуз-Лайън.

През 1947 г. се жени за далечния си братовчед Филип Маунтбатън. Двамата имат четири деца Чарлз (принц на Уелс), принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард. Кралица Елизабет е коронована на 2 юни 1953 г.

Обградени от обич и правнуци: невиждани до момента снимки на принц Филип и кралица Елизабет >>>

Елизабет Втора е кралица и държавен глава на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и на 15 страни от Британската общност (включително Канада, Австралия и Нова Зеландия).

Тя е глава на Британската общност, върховен управител на Църквата на Англия, главнокомандващ британските въоръжени сили и лорд на Ман. За близо 70-те години, през които е на трона, в Съединените щати се сменят 12 президенти, а във Ватикана – шестима папи. За това време Елизабет Втора прави над 260 визити в повече от 100 държави.

Кралица Елизабет II до 11 президенти на САЩ

Нейните познания относно световната обстановка са толкова големи, че Уинстън Чърчил заявява при оттеглянето си: „Аз несъмнено ще съветвам моя наследник да си подготвя домашното старателно преди аудиенция при кралицата“.

Елизабет се качва на трона на 25-годишна възраст, след смъртта на баща си, крал Джордж. Майка ѝ – кралица Елизабет Боуз-Лайън, живее до 101 години и се появява на публични места почти до смъртта си.

Макар да успява да опази личния си живот от медиите, нейните деца и внуци се превръщат в най-обсъжданите фигури.

Кралица Елизабет отбелязва 70 години на трона

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти