Панихидата на принц Филип: кой придружи кралицата и защо всички носят зелено?

Кралица Елизабет II с първа публична проява от месеци. Тя участва в церемонията по полагане на ковчега на покойния си съпруг принц Филип в кралската гробница на параклиса "Сейнт Джордж" в двореца Уиндзор, научихме от NOVA.  

Събитието уважиха принц Чарлз и съпругата му Камила, премиерът на Великобритания Борис Джонсън, както и херцозите на Кеймридж и техните прекрасни пораснали деца – 6-годишната принцеса Шарлът и 8-годишния принц Джордж:

Кейт, Уилям, Джордж и Шарлот на службата в памет на принц Филип

Отдаването на почит към принц Филип беше изразено и с музикалната атмосфера с любими негови селекции и флорални аранжировки, вдъхновени от цветята в сватбения му ден.

95-годишният монарх уважи покойния си съпруг и чрез облеклото си. Кралицата се появи в специфичен нюанс на зеленото – цветът на официалната ливрея на принц Филип, известен като "единбургско зелено". Тя, разбира се, не беше единствена – принцеса Ан и Камила например се появиха с дрехи в същия нюанс.

Кейт Мидълтън сияе в черна рокля на бели точки и не е в тон с другите дами от кралското семейство. Според кралските експерти по този начин херцогинята се опитва да не привлича вниманието върху себе си и да даде възможност на Камила като бъдеща кралица регент да попадне под светлината на прожекторите.

Разгледайте още снимки от събитието тук:

Панихидата на принц Филип в параклис "Сейнт Джордж"

За придружител на кралицата в деня на панихидата беше избран принц Андрю, а присъствието му провокира друполюсни реакции.

Напомняме, че кралицата го лиши от всички военни титли след като срещу него беше заведено дело за сексуално насилие над напълнолетна. През февруари тази година херцогът на Йорк и обвиняващата го Вирджиния Джуфре постигнаха извънсъдебно споразумение

Според кралския експерт Робърт Джобсън присъствието му показва, че кралицата обича сина си с цялото си сърце и го подкрепя: 

"Точно както призова хората да припознаят Камила като следващата кралица консорт, така и сега това е призив към хората да уважат отново нейната позиция."

Според Джобсън е логично кралицата да се появи с придружител, а принц Андрю е избран по "нейно лично настояване" и независимо от неодобрението на някои членове на кралското семейство:

"Дори вече да не е част от кралския обществен живот, той получи възможност да отдаде почит към своя баща."  

Херцогът на Единбург почина през април миналата година, само два месеца преди да навърши 100 години.

Погребението на принц Филип

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти