Принц Андрю успя да избегне изправянето пред съда

Принц Андрю, херцог на Йорк, и обвиняващата го в насилие Вирджиния Джуфре постигнаха извънсъдебно споразумение по делото ѝ срещу кралската особа.

Според документи, подадени във вторник в Ню Йорк от Дейвид Бойс, адвокат на Джуфре, двете страни ще оттеглят делото след получаване на фактура от Джуфре. Размерът на сумата към момента не се разкрива, предава People.

Джуфре твърди, че е станала жертва на трафик заради осъдения Джефри Епщайн и е била принуждавана да има сексуален контакт с принц Андрю три пъти, когато е била на 17 г. Херцогът на Йорк многократно е отричал каквито и да е злоупотреби.

Съвместното изявление на адвокатите не засяга въпроса за отговорността на принц Андрю.

„Принц Андрю възнамерява да направи значително дарение за благотворителната организация на г-жа Джуфре в подкрепа на правата на жертвите“, се казва в документа. „Принц Андрю никога не е имал намерение да злепостави г-жа Джуфре и той приема, че тя е пострадала както като жертва на насилие, така и в резултат на несправедливи публични атаки.“

През януари тази година, с оглед на обвиненията и предстоящото тогава съдебно дело, херцогът на Йорк бе лишен от военните си членства, кралски патронажи и титлата „Негово кралско височество“. Припомнете си повече тук ► Кралица Елизабет лиши от титли принц Андрю, предстои му да се защитава в дело за сексуално насилие

Животът на принц Андрю през годините

Още за британското кралско семейство:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти