Edna легенда в спорта става на 55! Честит рожден ден на Катерина Малеева

На 7-ми май 1969 г. се ражда една от изключителните фигури в света на тениса - Катерина Георгиева Малеева. Българската тенисистка отбелязва силно присъствие във висшите ешелони на тениса през 80-те и 90-те години на миналия век, като завладява сърцата на мнозина със своята неповторима игра и страст към спорта.

Започвайки своята професионална кариера през 1984 г., Катерина Малеева бързо се утвърждава като една от най-успешните и влиятелни тенисистки на България. Нейната ангажираност и преданост към спорта са несравними, като тя постига невероятните 11 титли на сингъл и преминава всички турнири от Големия Шлем, достигайки до четвъртфиналите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gianni (@augurivip)

Сред нейните най-големи постижения е активността във Фед Къп за отбора на България. С общо 29 победи и 22 загуби, тя се превръща в символ на националния тенис и е вдъхновение за много млади спортисти.

Катерина Малеева не е сама в борбата си за спортен успех. Тя е част от впечатляваща тенисистична династия, като споделя тези страсти със своите сестри - Магдалена и Мануела. Също така, дълбоката й свързаност със спорта идва и от семейството - майка й, Юлия Берберян, е топ ракета на България през 60-те и 70-те години и в последствие един от най-успешните тенис треньори.

През кариерата си Катерина Малеева постига невероятни неща в света на тениса. 1988 г., преди падането на Желязната завеса, тя достига до финалната осмица на US Open, като демонстрира изключителен талант и амбиция. 

С отворено сърце не само на корта, но и в живота, Катерина Малеева намира щастието в семейния живот. Щастливо омъжена за Георги Стоименов, тя съчетава своята любов към тениса с ангажимента си към развитието на тенис клуб "Малееви".

Днес нейното влияние продължава да вдъхновяват нови поколения тенисисти и спортни фенове по целия свят. Честит рожден ден на Катерина Малеева! С пожелания за още много години на успехи и радост

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти