Ванилови бисквити

Ванилови бисквити
Снимка:

Ще ви признаем, че тези ароматни ванилови бисквити всъщност са резултат на грешка, казват от Mate Kitchen. Първоначалният ни замисъл беше друго сладко изкушение, но тестото ни предаде. В крайна сметка се получиха чудесни хрупкави бисквитки, които с удоволствие да потопите в кафето си. Дефектът се превръща в ефект дори в кулинарията.

Рецептата е много лесна и бърза за приготвяне, защото тестото се разбърква с миксер. То всъщност е доста рядко, така че колкото по-тънко го разстелите в тавата, толкова по-фини ще станат вашите ванилови бисквити. Задължително я покрийте с хартия за печене, ако искате да ги отлепите лесно.

От това количество тесто излизат горе-долу 30, зависи колко големи ги правите. Нашите дискове станаха по около 10 см в диаметър, което си е доста сериозен размер. Ако гребвате с чаена лъжичка, ще бъдат по-мънички и ще успеете да направите доста.

Важно е да знаете, че се изпичат много бързо. Щом ръбчетата им започнат да се зачервяват, значи трябва да ги извадите. Минута повече във фурната и ще изгорят. Затова не се разсейвате със социалните мрежи, а стойте близо до печката и ги наблюдавайте. Ако все пак ги изпуснете, имаме решение за този проблем – превърнете ги в основа за чийзкейк или пък си направете с тях нашите скалички.

В случай че не пиете кафе, може да си хапнете бисквитките с някакво сладко или пък да ги слепите с шипков мармалад, е съветът на Mate Kitchen.

Да ви е сладко!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти