Формулата за щастие на Джейн Сиймор: защо сексът на 72 е „по-прекрасен и страстен“ от всякога

Джейн Сиймор
Снимка: Getty

Актрисата, която помним от сериала „Доктор Куин Лечителката“, е била омъжена четири пъти. Джейн живее живота си пълноценно - тя е успешна актриса, баба и майка на четирите си вече пораснали деца - Катрин на 41, Шон на 38 и близнаците Джон и Кристофър на 27. 

Днес прекрасната Джейн Сиймор е на 72, има връзка с певеца и текстописец Джон Замбети и обича живота повече от всякога. В есе за дигиталния брой на Cosmopolitan, наречено „Секс след 60“, актрисата разкрива защо сексът, който прави с приятеля си, е по-добър от всяка друга интимност, която е изпитвала през четирите си брака и няколкото връзки в живота си.

Джейн Сиймор
Снимка: Getty

„Сексът в момента е по-прекрасен и страстен от всичко, което си спомням, защото е изграден върху доверие, любов и опит“, пише Сиймор.

„Сега познавам себе си и тялото си, а Джон е имал свои собствени преживявания в живота си... Колкото по-възрастна ставам, толкова повече сексът се гради на емоционална интимност, на споделяне на възходи и падения в живота с някого - нашите чувства, нашите радости, нашата тъга, нашите взаимни страсти и желания."

„След 60 започвате да осъзнавате, че интимността може да бъде много удовлетворяваща за вас самите“, добавя тя. Джейн не отрича, че любовното докосване се променя в зависимост от това какви физически способности имате с напредване на възрастта, но със сигурност сексът не е нещо, от което се отказвате само защото сте на определена възраст, смята тя.

Не е необходимо сексуалният ви живот да приключва на 60“, е нейното послание към други зрели дами.

Звездата от „Доктор Куин Лечителката“ признава, че има „стигма“ около секса и остаряването и отбелязва, че някои хора се отказват от него физически, психически и емоционално, когато остареят. Тя обаче е осъзнала, че животът може само да стане по-добър, когато сте отворени и слушате тялото си и себе си.

„Най-лудото е, че в момента се чувствам едновременно опитна и на 16 години“, пише Сиймор, която позира за Playboy, когато беше на 67 години. „Наистина чувствам, че сексът и интимността са по-добри на моята възраст, отколкото когато и да било преди.“

Тази философия за живота Джейн Сиймор идва след години на работа върху себе си и размисъл.

Джейн Сиймор
Снимка: Getty

„След повече от пет десетилетия връзка – в четири брака, няколко дългосрочни партньорства и много срещи – последната ми раздяла предизвика прозрение: винаги, когато бях с някого, изчезвах във връзката си“, пише Сиймор.

„Да излизам с някого беше свързано с това „да имам всичко“ – кариера, смесено семейство, брак – не е било свързано предимно с романтиката и никога, никога лично с мен.“

В крайна сметка Джейн стига до извода, че трябва да обърне внимание на собственото си щастие и да постави себе си на първо място. Точно тогава заживява в хармония със себе си и със света.

„След като приключи последната ми връзка, възнамерявах да бъда сама“, пише Сиймор, която преди това е била омъжена за Майкъл Атънбъроу, Джефри Планър, Дейвид Флин и Джеймс Кийч. През 2023 г. пък приключи деветгодишната си връзка с Дейвид Грийн.

Джейн заминава на екзотично пътешествие в Гърция и Исландия, жадувайки за вълнуващ живот с децата си, докато ве още е "работоспособна, жизнена и щастлива.“

По време на това пътуване Сиймор и 73-годишният Джон Замбети, който е рок китарист, се запознават случайно. Те обявиха връзката си в Instagram през октомври, като Сиймор написа, че „никога не е била по-щастлива“.

джейн сиймур
Снимка: instagram.com/janeseymour/

„Когато Джон и аз се запознахме, той ме видя като човек, който е щастлив сам. Бях най-щастлива, заобиколена от приятели и семейство“, пише тя.

Въпреки че тя в началото не е имала интерес към романтични отношения, Джон наистина желае да бъде част от живота ѝ и в крайна сметка Джейн отваря сърцето си за него. Така тя открива щастие, което досега не е познавала.

„Никога не съм си представяла досега, че мога да бъда безсрамно това, което съм, без да се налага да се тревожа за това, което някой друг мисли – особено на 72 години, когато всеки има багаж и понякога ставите не работят или гърбът ми ме боли... Но е важно да гледате и с чувство за хумор на всичко това, защото това е животът“, добавя Сиймор.

Днес Джейн Сиймор често бива питана за тайната на нейния страхотен и свеж външен вид на 72 години. Изглежда тя е открила точната формула: личното щастие и простичката философия да бъдеш себе си, напук на това, което другите може би мислят и очакват от теб.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти