Скандална, но до болка искрена: 13 неща, които научихме от Саманта Джоунс

Холивудската звезда Ким Катрал е родена на днешния ден, 21 август, 1956 година в Ливърпул, Великобритания. Днес, докато феновете на „Сексът и градът“ очакват с нетърпение да я видят отново в ролята на Саманта, актрисата празнува 67-ия си рожден ден.

Ким е най-известна с ролята на Саманта Джоунс в хитовия сериал „Сексът и градът“, който се излъчва 1998 и 2004 година, но не спира да вълнува и до днес.

Ким Катрал два пъти отказва ролята на Саманта Джоунс, преди да бъде убедена от гаджето на Дарън Стар да опита и да заснеме пилотния епизод през 1998.

За превъплъщението си в скандалната блондинка актрисата печели награда Златен глобус през 2003 година. Ким може да се похвали с повече от 90 роли в киното и телевизията, като първата ѝ изява е през 1975 година в „Розов цвят“, а особена популярност ѝ печели комедията „Полицейска академия“ (1984 г.).

ким катрал
Снимка: Getty

През последните години самата Ким потвърди слуховете, които натъжаваха феновете на „Сексът и градът“ от години – между нея и трите ѝ екранни партньорки не е имало приятелство, а изглежда са липсвали и колегиалност и разбирателство.

Въпреки че се отказа да се върне в сериала и предстои да видим само няколкосекудна сцена с нейно участие във втория сезон на „Просто ей така“, Саманта Джоунс остава най-емблематичната роля на Ким Катрал.

През годините феновете все повече се убеждаваха, че героинята въплъщава цялата идея и философия на „Сексът и градът“.

Тя е пряма, никога не съди приятелките си, но винаги е готова да ги защити. Освен това приема недостатъците си и отказва да плаща данък обществено мнение.

За нея няма тема табу нито в секса, нито във взаимоотношенията, а разбиранията ѝ понякога могат да бъдат крайни и цинични, но пък са си нейни и тя не се страхува да отстоява правото да бъде себе си.

Силна и успешна, Саманта Джоунс ни научи, че не е нужно да чакаме идеалния мъж, за да бъдем щастливи, нито да правим големи компромиси със себе си, за да угаждаме на всички. Както и че не бива да се притесняваме, че остаряваме, защото една жена е страхотна на всяка възраст – точно като самата Ким Катрал, която е на 67 и продължава да ни зашеметява!

В галерията събрахме 13 незабравими и забавни цитата на Саманта Джоунс, които изразяват нейната (понякога) странна, но и много мъдра философия за живота:

13 скандални, но искрени цитата на Саманта Джоунс

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти