Кейт Мидълтън заблестя със 100-годишна тиара с уникална история на прием в Бъкингамския дворец

Във вторник вечерта принцесата на Уелс се присъедини към съпруга си, принц Уилям, крал Чарлз III, кралица Камила и други членове на кралското семейство на държавния банкет в чест на президента на Република Корея и съпругата му в Бъкингамския дворец.

За събитието Кейт Мидълтън дебютира с тиара, наречена Strathmore Rose, която е принадлежала на кралицата майка и не е носена от 30-те години на миналия век. Всъщност Кейт е едва вторият човек, който носи елегантното украшение, което не е виждано на публично място от десетилетия.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

Красивата тиара беше идеалното допълнение към дългата до земята бяла рокля на Кейт, която включваше златни декорации и структурирани рамене. Кейт за пореден път отдаде и почит на покойната кралица Елизабет II, носейки чифт нейни обеци.

Придворният бижутер съобщава, че тиарата Strathmore Rose е кръстена на бащата на кралицата майка, граф Стратмор и Кингхорн. Тя е била сватбен подарък, подарен, когато се омъжва за бащата на кралица Елизабет II, принц Албърт (бъдещият крал Джордж VI).

Интересното е, че когато младата Елизабет Боуз-Лайън се омъжва за принц Албърт през 1923 г, той е херцог на Йорк. И понеже е по-малкият брат в семейството, не се очаква да стане крал. Макар че булката не е била предопределена да стане кралица, родителите ѝ решили, че новата херцогиня се нуждае от нова тиара.

И като че ли решението им е било съдбовно, защото през 1936 г. крал Едуард VIII абдикира и принц Албърт става крал Джордж VI.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

Деликатната, флоралната тиара е украсена с по-големи цветя и може да се носи на върха на главата или около долната част на челото – каквото е било предпочитанието на кралицата майка. След нея Кейт Мидълтън е втората кралска особа, която носи тиарата на публично място.

Това е и четвъртата тиара, която принцесата на Уелс носи като член на британското кралско семейство. През 2011 г., в деня на сватбата си, тя носеше тиарата Cartier Halo. Две години по-късно, през 2013 г., тя дебютира с тиара с лотосови цветя, с която се появи отново през 2015 и 2022 г

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

Преди държавния банкет Кейт дебютира и с друг красив аксесоар. По време на посрещането на южнокорейския президент тя носеше нова червена широкопола вълнена шапка от Джейн Тейлър, която съчета с изящна напълно червена визия.

Тайните на 9 уникални кралски бижута

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти