Детето не харесва учителя, как да помогна?

училище
Снимка: iStock

Как да обясниш на детето си,че да се ходи на училище е прекрасно, като сме напълно наясно, че синтактичният разбор и таблицата за умножение трудно могат да се нарекат „вълнуващи“?

Ситуацията се усложнява, когато едното главно действащо лице в училищния процес – ученикът, т.е детето ви, не харесва другото главно действащо лице – учителят.

„Много е строг“, „Не обяснява добре“, „Не се усмихва“, „Не ме харесва“, „Мразя я“ - нормално е да се притеснявате, ако детето ви се прибира с такова мнение от училище.

Ситуацията е много деликатна. От една страна не трябва да подценявате мнението на детето си, но от друга – не трябва засилвате с коментарите си негативното мнение на детето за учителя и училището.

Със сигурност вашето дете е под влияние на силни емоции. Особено ако е първокласник, преходът от детска градина в училище може да му се стори малко рязък и то, логично, да посреща с подозрение новата среда и порядки.

От друга страна, да не харесваш учител е напълно в реда на нещата – хората или се харесват, или не. Със съветите по-долу в галерията ще се опитаме да ви помогнем да овладеете ситуацията така, че детето ви да не развие трайна неприязън към ходенето на училище.

Как да помогна, ако детето не харесва учителя

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти