Днес е най-краткият ден от 2023, настъпва зимното слънцестоене: ето какво да очаква всяка зодия

жена есен зима магично светлини лампички щастие
Снимка: Pexels

Зимното слънцестоене е време на магия и трансформация, което ни предлага възможност да приведем вътрешния си свят в съответствие с действащите космически сили. В астрологията това събитие има дълбоко значение, отбелязвайки прехода от есента към зимата. Нека проучим този преход и как той може да ни вдъхнови и напътства през това очарователно време на годината!

Тази година астрономическата зима в България настъпва на 22 декември в 5:27 ч., според даннни от Института по астрономия към БАН. По време на зимното слънцестоене Слънцето достига най-ниската си точка в небето, което носи най-късия ден и най-дългата нощ в годината. Това небесно събитие означава период на обновление, прераждане и интроспекция. То ни кани да прегърнем тъмнината, както буквално, така и метафорично, докато се подготвяме за завръщането на светлината и новото начало.

В астрологията зимното слънцестоене бележи прехода на слънцето в Козирог, земният знак, управляван от Сатурн, който въплъщава качества като дисциплина, амбиция и постоянство. Тази промяна ни кани да обмислим целите си, да си поставим нови намерения и да направим всичко възможно, за да създадем солидна основа за новата година.

►Сезонът на Козирога ни отвежда към върха: какво да очаква всяка зодия

Тази космическа енергия е мощна и узряла за проявление! Забравете списъка си с обещания за Нова година и вместо това опитайте да прекарате известно време на тихо и спокойно място. Разходката в свежия зимен въздух, запалването на свещи или изразяването на благодарност може да ни помогне да се почувстваме свързани с нещо по-голямо от нас.

Вижте в галерията какво може да очаква всяка зодия от зимното слънцестоене:

Какво да очаква всяка зодия от зимното слънцестоене през 2023

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти