Сезонът на Козирога ни отвежда към върха: какво да очаква всяка зодия

жена Козирог зодия мистично
Снимка: iStock

Астрономическата зима идва, а заедно с нея и сезонът на Козирога. С наближаването на края на годината Козирогът ще насърчи отношението „работете упорито, играйте усилено“. Ще се справите с всичко с лекота и увереност за нула време през този отговорен и амбициозен астрологичен период!

Тазгодишното зимно слънцестоене ще съвпадне с началото на сезона на Козирога на 22 декември. Възползвайте се от този ден, като си починете. Почивката ще ви помогне да бъдете по-продуктивни, когато се заемете с работа през остатъка от сезона.

Малко след началото на сезона на Козирога ще има момент на яснота, когато ретроградният Меркурий в Козирог се изравни със Слънцето в Козирог на 22 декември. Този допълнителен специален транзит се нарича „казими“, което означава, че планетата Меркурий ще бъде в сърцето на Слънцето. Когато това се случи, може да получите някои важни уроци и информация от ретроградния Меркурий. Обърнете внимание на това, което се случва през този ден, тъй като то може да ви помогне да разберете нещо нужно.

След като започне казими, ретроградният Меркурий ще регресира в Стрелец на 23 декември и ще остане там до 1 януари 2024 г. Основното нещо, за което трябва да внимавате до края на годината, ще бъдат проблемите с пътуването. Не се изненадвайте, ако паспортът или билетите ви внезапно изчезнат, изпуснете свързващия полет или загубите нещо по време на пътуване. Когато нещо се обърка, най-доброто, което можете да направите, е да откриете хумора във вашата ситуация.

Очаквайте интересна динамика на отношенията по Коледа. От една страна, Коледа може да е пълна с романтични и мили моменти, тъй като богинята на любовта Венера в Скорпион ще създаде магия с фантастичния Нептун в Риби. От друга страна, може да има някои пожари за гасене, като се има предвид, че напористият Марс в Стрелец ще тринира Северния възел в Овен и секстилния Южен възел във Везни. Опитайте се да останете позитивни около Коледа.

Последният лунен цикъл за 2023 г. ще приключи на 26 декември по време на пълнолунието в Рак. Това ще бъде подходящо пълнолуние за празниците, тъй като енергията на Рака ще подчертае важността на семейството. Обградете се с хората, които обичате, и изразете благодарността си към тях по време на тази носталгична луна.

Козирог мистично
Снимка: iStock

Въпреки това, лунните настроения ще бъдат донякъде краткотрайни, тъй като може да има пропуск в комуникацията, когато ретроградният Меркурий в Стрелец образува шеметен квадрат с Нептун в Риби на 27 декември. Вероятно това ще има утежняващ нюанс, тъй като ретроградният Меркурий в Стрелец ще работи заедно с агресивния Марс в Стрелец.

Разочарованието няма да спре дотук, като се има предвид, че Марс в Стрелец ще образува обезоръжаващ квадрат с Нептун в Риби на 28 декември. Между тези два дни ще трябва да внимавате с вашия тон - само вие можете да контролирате как да реагирате в момент на разочарование.

Поне нещата изглеждат по-обнадеждаващо относно перспективите за романтика и изобилие, тъй като Венера ще навлезе в Стрелец на 29 декември. Огнената енергия на Венера може да е това, от което всички имаме нужда, за да се почувстваме развълнувани за новата година. Може да станете по-уверени относно любовния ви живот, финансовия растеж и целите ви за самоусъвършенстване.

меркурий козирог
Снимка: iStock

Точно преди края на 2023 г. ще приключи друга ретроградност, когато Юпитер се насочи към Телец на 30 декември. Късметът може да ви е изневерявал през последните четири месеца благодарение на ретроградния Юпитер. Въпреки че това може да е спряло финансовия растеж и цялостното изобилие, може и да сте променили мнението си относно нещата, които наистина цените. Когато Юпитер стане директен, опитайте се да използвате тази експанзивна енергия, за да грабнете възможности, които са в съответствие с вашата ценностна система.

Ще започнем новата година леко, тъй като Меркурий най-накрая ще се насочи директно в Стрелец на 1 януари 2024 г. Първите две седмици след директното стациониране на Меркурий ще бъдат отлично време за прегрупиране след ретроградния период. Можете да мислите за това като за дар от Вселената, тъй като ще влезете в 2024 г. с по-малко багаж и бистър ум.

Ще бъдете повече от готови за действие, тъй като Марс ще влезе в Козирог на 4 януари. Според традиционната астрология Марс в Козирог е „екзалтиран“, което означава, че това е силна енергия, с която трябва да работите. Можете да използвате ориентирания към действие Марс в Козирог, за да започнете бързо да изпълнявате своите новогодишни обещания.

Въпреки това, може да бъдете хванати между миналото и бъдещето, когато слънцето в Козирог квадратира както Южния възел във Везни, така и Северния възел в Овен на 10 януари. Когато възникнат и двата съдбовни квадрата, това ще намекне за заседнала точка, от която се нуждаете да излезете. Оставете всички връзки или спомени от минали връзки, които вече не ви служат. Не позволявайте на никого да ви спира тази година!

Ако сте се забавили с определянето на намеренията си за новата година, направете го по време на първото новолуние за 2024 г., което ще се случи на 11 януари в Козирог. Строгата енергия на Козирога ще ви насърчи да бъдете сериозни по отношение на това, което искате да постигнете. По-специално, това може да бъде отлична възможност да си поставите кариерни цели.

Отрезвяващият тон ще бъде по-ясно изразен, когато космическият пратеник, Меркурий, влезе в Козирог на 13 януари. Ще ви бъде много по-лесно да планирате и да провеждате структурирани, целенасочени разговори по време на този транзит на Меркурий.

Мечтите може да се сбъднат, но не и без упорит труд! Тъй като слънцето в Козирог идва заедно с магическия Нептун в Риби на 15 януари, може да се почувствате предпазливо оптимистично настроени относно шансовете си. Вярвайте в способността си да преследвате нещо на пръв поглед невъобразимо, ако сте готови да положите усилия.

козирог
Снимка: Istock

Може да си струва да изясните потенциалните и текущите си ангажименти по-рано, отколкото по-късно, преди Венера в Стрелец да се събере в объркващ квадрат с Нептун в Риби на 19 януари. Този транзит предполага, че може да се наложи да обмислите подробностите, вместо да гледате по-голямата картина. Ако ли не, може да пропуснете нещо - като червен флаг в романтично партньорство или дребния шрифт в някое споразумение.

Зимата ще бъде в разгара си до края на сезона на Козирога, който ще се случи, когато слънцето влезе във Водолей. Въпреки че ще бъде тъжно да видим как сезонът на Козирога си отива, ще има толкова много странни и прекрасни неща, които да очакваме с нетърпение през предстоящия сезон на Водолея.

Ето какво може да очаква всеки зодиакален знак от сезона на Козирога: 

Kакво ще донесе за всяка зодия сезонът на Козирога

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти