Най-полезните мазнини, от които отслабваме

Ако сме на диета, думичките "мазно" и "мазнини" могат направо да ни ужасят. Само че мазните храни могат да бъдат много полезни, и дори препоръчителни, ако искаме да свалим килограми.

Мазнините са необходими за обновяването на клетките на тялото. Особено много съединения в това отношение има в нервните тъкани и в главния мозък. Поради тази причина лошото хранене в ранна детска възраст нанася непоправими щети на интелекта. При недостатъчна консумация на мазнини при учениците и възможно нарушаване на концентрацията и намаляване на успеха.

Ако в организма на жената липсват достатъчно мазнини, цикълът ѝ може да изчезне и няма да е възможно да зачене. Единствено с мазнини се усвояват мастноразтворимите витамини – А, Е, D, К.

храна
Снимка: Istock

Много е важно каква е мазната храна, която поемаме. Ако се тъпчем с бисквити и рафинирани растителни масла, голяма полза за здравето ни няма да има. В нашата нова галерия можете да се запознаете със 17 храни, наситени с мазнини, които обаче са подходящи за диетата.

Със сигурност ще е добре да си ги припомните, дори и вече да ги знаете, особено ако в момента спазвате по-стриктен хранителен режим за редуциране на теглото.

Вижте списък със 17 мазнини, които са подходящи за диета:

17 мазнини за диета

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти