7 начина да изглеждате свежо събудена

7 начина да изглеждате свежо събудена
Снимка: Thinkstock

Всички знаем, че има сутрини, в които се чувствате така, сякаш са ви били не с един, а с 83 мокри парцала. Спи ви се, ама ужасно. Но трябва да се става - работа, деца, мъж, ако няма деца и мъж, работа – казахме ли? Казахме!

Изобщо ужас. А и трябва да изглеждате събудена, пък хубава, нали свежа, все едно не ви се спи и искате вие да цапардосате някой с мокър парцал. Пардон, да го цапардосате с всичките 83 мокри парцала.

На всичкото отгоре, трябва и да се гримирате. А време няма. Никога за нищо. Време? Смях на парцали.

Решение има! За вид, с който другите да не бягат все едно са видели анорексичен призрак. Даже решенията, които ще ви споделим, ще ви направят апетитно секси събудена. О, да.

1. Раздвижи го

Че закъснявате, закъснявате. Но просто изцедете точно няколко минути да се размърдате. Подскочете, раздвижте се с някакви елементарни упражнения.  Всъщност, упражнениятата като коремни преси тонизират страхотно тялото. Да, цялото.

Пробвайте 10-15 със свити колене и вдигайте торса. И после още 10, но вдигайте събрани краката нагоре. Преди това пуснете музика и пейте. Ако не можете да вдигате шум, мърморете нещо.

Ползите: Приток на кръв към лицето и скулите, енергизиране, скоростно образуване на хормона на щастието ендорфин и настроението се повишава (т.е. като видите неприятните офисни идиоти, само ще им се надсмивате високомерно от височината на свежо порозовелите ви скули).

2. Студено поливане

Зима, лято, моля ви се. Мийте се със студената вода. Тя ще ви разбуди шокиращо. Но и ще освежи лицето. Ако много ви е неприятно, напръскайте се с термална вода от флакон.

Ползите: Учените са доказали, че ако изплакнете косата си (още по-добре с балсам) и студена вода, това ще тонизира вените за дългия офисен ден. Да си знаете - по-добре под душа.

3. Сложи обици

Нямате идея как едни обици отклоняват вниманието от един посърнал вид.

Ползите: Скорошно изследване показва, че 58% от мъжете отбелязват обиците като най-женствения и впечатляващ аксесоар. Ако сте недоспали и съсипани, използвайте дълги обеци, които моментално ще отконят вниманието от уморените ви очи.

4.  Голямата глътка

Пийте колкото може повече вода. Ама, наистина. Тук функцията е, че водата ще накара тялото ви да заработи.

Ползите: До 10 минути след една чаша вода от 200 мл. кожата е хидратирана с 40% повече. Особено това се отразява на кожата на лицето – по-блестяща и по-елестична. И то от една чаша вода. Пийте още, казахме!

5. Цитрусирай се

Хапнете или само помиришете лимон, грейпфрут или портокал на закуска! По-добре е от кафе. Сериозно!

Ползите: Това е най-енергизиращата природна миризма и храна. Ако не можете да го ядете, направете го на фреш. И моля ви, никога не пийте само фреш. Преди него, ако не закусвате (как не ви е срам, но това е друга тема), хапнете няколко безсолни крекера. Една чаша фреш микс помага на черния дроб в борбата с токсините, хидратира и дава тонус. 

6. Натискай се

Направете си сами акупресура. Да, това с натискането. Притискайте кожата си на лицето си с показалеца и средния си пръст. Особено като слагате крема си, идеално. Масажирайте и врата си (там може по-силово).

Ползите: Енергия и цвят на лицето. Също така ще предотвратите главоболие, което може да се появи от умора и недоспиване.

7. Намажи се

Знаем, че без крем за лице животът е зле. Така, при уморен вид просто забравете мазните текстури в кремовете против бръчки. Хидратиращ крем е напълно достатъчно.

Ползите: Ще хидратира кожата, няма да чувствате гадно опъване, а и по-късно като имате време, ще може лесно да праснете един фон дьо тен, ако толкова държите.

Автор: Мария Еленова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти