Боядисаната коса изисква специални грижи

Боядисаната коса изисква специални грижи
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Ако боядисвате косата си, не забравяйте да полагате повече грижи за нея. Боядисването е само част от поддържането на хубава прическа, косата се нуждае също от подхранване, укрепване и запазване на цвета.

Новите бои за коса са все по-щадящи към косата, обогатени с подхранващи съставки. Въпреки това, боядисването неминуемо се отразява на състоянието на косата – уврежда косъма и скалпа. Дори да не ви се вярва, трайните бои за коса могат да направят косата да изглежда по-гъста, защото увеличават дебелината на ствола и прибавят допълнителен слой. Това не важи за полутрайните бои за коса, които само покриват косъма.  

За да запазите косата си жизнена и блестяща, използвайте шампоани, балсами, маски и стилизиращи продукти за боядисана коса. Те не само запазват здравината и жизнеността на косата, но поддържат цвета интензивен по-дълго време. Стилизиращите продукти за коса също е препоръчително да са предназначени за боядисана коса.

А сега е време за конкретни предложения – иновативни бои за коса и продукти за грижа за боядисана коса:

Боя за коса Topchic от Goldwell

Магията на Topchic се състои в изключителните технологии, заключени в нея. Coenzyme Technology e патентована коензимна технология, която предпазва косата от увреждане, чрез неутрализиране на свободните радикали. Equalizer System e технология, която съчетава патентовани изравнителни полимери, с активни агенти, които изглаждат кутикулата.

Тя изглажда структурата на косъма от корените към върховете, резултатът е изключителен блясък и здрава коса. В оксиданта се съдържа Intralipid Technology патентован комплекс, който обгръща косъма с филм и го предпазва като съхранява блясъка, еластичността и мекотата на косата. Можете да откриете в по-добрите фризьорски салони.

Боя за коса Phytosolba Color от Phyto

Phytosolba Color e първата линия бои за коса, които съчетават високите технологии и ефикасните растителни екстракти. Високотолерантни формули, базирани на растителни натурални пигменти, които не увреждат косата и скалпа. Доказана 100% покривност на белите коси. Phytosolba Color осигурява перфектен траен цвят и изключителен блясък.

Боя за коса Palette Salon Colors

Palette Salon Colors е висококачествена боя, която съдържа професионален микс от интензивни цветни пигменти за 100% прецизни цветове и перфектно покритие на белите коси. Подхранващият балсам дарява косата с дълбока грижа, преструктурира косъма отвътре и го обвива със защитен слой, така подхранва и изглажда косата - осигурявайки  жизненост на цвета, интензивност и невероятен блясък.Новата гама включва 15 модерни нюанса, които отговорят на всеки вкус.

Боя за коса Aroma Style

Aroma Style има нежна кремообразна формула с интензивни пигменти и уникален комплекс от 5 ценни натурални масла, които хидратират и възстановяват жизнеността на косата. Mаслата от арган, aвокадо, бадем, жожоба и гроздови семки са мощни антиоксиданти, които проникват дълбоко в косъма и придават изключителен блясък и сила на косата. Маската с екстракт от нар и UV филтър, нанесена след боядисването, запечатва цвета в косъма и прави косата още по-жива и блестяща. Перфектно покритие на белите коси. Палитра от 16 разкошни естествени нюанса.

Интензивна маска за възстановяване на косата от Shiseido

Интензивна маска за възстановяване на косата. Заздравява, възстановява, придава гладкост, мекота и блясък. Справя се бързо с цъфтящите краища и накъсаната изтощена коса. Възстановява косата и я прави по-устойчива на бъдещо увреждане. Възвръща естествения блясък, като покрива косъма с фин защитен воал. Защитава косата от заплитане, увреждане, изтъняване, добавя еластичност. Редовното му използване води до пълно възстановяване на косъма. Маската е с бързо действие и може да бъде изплакната незабавно. Подходяща за увредена коса.

Специална грижа за боядисана коса от Phyto

Шампоанът Phytocitrus запазва лъскавината на боядисаната коса. Екстрактът от грейпфрут нормализира pH на косата, елиминирайки алкалния остатък от продуктите за боядисване. Екстрактът от лайка придава копринена мекота на косата. Балсамът Phytobaume Èclat Couleur е специално разработен да предпазва боядисаната коса и да придаде допълнителен блясък. Phytocitrus маска възстановява силата и блясъка на боядисваната или изсветлявана коса. Подхранва в дълбочина, ревитализира и придава копринена мекота. Комбинира масла от илипе и карите с регенериращи и подхранващи свойства и протеини от сладък бадем, които реструктурират космения овал и ревитализират косата.

Козметика за боядисана коса от Orzene

Комбинацията от Shine Elixir и зърнени екстракти, богати на аминокиселини и минерали, тонират и защитават цвета на косата, а провитамините B5 я подхранват и заздравяват. Провитаминът B5, съдържащ се в бирата, подхранва и подсилва косата, като я прави здрава и жизнена. Контролират нивата на влажност в косъма и поддържат техните оптимални нива, като ограничават накъсването на косата и подсилват нейната еластичност. Косата става гъвкава и лесна за оформяне. Подсилват вътрешната структура на косъма и възстановяват неговия баланс, което придава по-здрав външен вид и повече блясък.

Серия за боядисана коса Gliss Ultimate Color

Шампоанът Ultimate Color нежно измива боядисаната коса и уплътнява повърхността на косъма. След измиване балсамът Ultimate Color заглажда структурата на косъма, предотвратява разслояването и прави косата по-лесна за разресване и оформяне. За тези, които предпочитат малко по-леко и мигновено възстановяване по време на сутрешния душ, експертът за грижа за боядисана коса Gliss представя мигновена маска за възстановяване, сега под формата на туба.

Шампоан, балсам и маска с екстракт от нар за боядисана коса от Aroma Green Line

Екстрактът от нар притежава свойства, благодарение на които фиксира цвета на косата и така запазва наситения нюанс на боята за по-дълго време. Екстрактът от нар поддържа силата и блясъка на цвета на боядисаната коса два пъти по-дълго. UV филтърът  допълнително предпазва от загуба на цвета. Меката измиваща основа на шампоана с нар бързо възстановява косите, като им придава блясък и мекота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти