Натурални продукти за копринена коса

Натурални продукти за копринена коса
Снимка: iStock/Getty Images

Със сигурност след студовете през зимата и носенето на шапки косата ви е изтощена и има нужда от подхранване и специална грижа. Забравете за скъпите балсами за коса, понякога решенията се крият в обикновените неща.

Препоръчваме ви няколко изцяло натурални маски за коса като коприна, които може да забъркате набързо сами в къщи.

Ябълков сок
Съвсем елементарно изпълнение - изстисквате сок от няколко ябълки (съобразявате количеството с гъстотата и дължината на косата ви), нанасяте го на цялата коса и оставяте да преседи под найлонова шапка за 30 минути. Изплаква се с топла вода и няма нужда от допълнително измиване.

Хибискус

Снимка: iStock/Getty Images

Отварите от билки носят редица ползи, а специално тази от хибискус може да направи косата ви копринено мека и лъскава. Нужно е да запарите за десетина минути листа от растението. След това сложете в блендера и разбийте всичко до получаване на пюре. Нанесете сместа по дължина на косъма и оставете да действа 20 минути. Измива се с топла, но не гореща вода, а ефектът е забележим веднага.

Рициново масло

Снимка: iStock/Getty Images

Рецептата включва ¼ чаша рициново масло и ¼ чаша вода (ако косата ви е по-къса или по-дълга помислете дали да не промените количеството). Сместа се разбърква много добре и се нанася на косата чрез масаж, който е добре да продължи пет минути. Изплаква се обилно. За постигането на по-добри резултати тази маска трябва да се прави през няколко седмици.

Лимонов сок и кокосово мляко

Снимка: iStock/Getty Images

Може би най-ароматната и вълшебна маска, която сте в състояние да забъркате сами. Използвайте млякото на среден по големина кокос, смесено с две супени лъжици прясно изстискан лимонов сок. Разбийте добре продуктите и оставете в хладилник за два часа. Ще забележите после, че се е образувал кремообразен слой отгоре. Именно този слой нанесете на косата си, оставете за 45 минути, след това отмийте с топла вода и се насладете на ефекта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти