Създадено за Revalid® 

Ужас, имам пърхот! Отървете се веднъж завинаги от досадните люспи с тези съвети

Ужас, имам пърхот! Отървете се веднъж завинаги от досадните люспи с тези съвети
Снимка: iStock/Getty Images

Нека да си признаем очевидното: пърхотът е досаден, разочароващ и дори смущаващ. Той може да се влоши през зимните месеци (сякаш минусовите температури не са достатъчни, за да ни направят нещастни). Пърхотът е често срещано състояние на скалпа, при което от него се откъсват малки парченца суха кожа. Ако имате тъмна коса или носите тъмни цветове, може да забележите люспи в косата или по раменете си, което изглежда доста неприятно. Освен това пърхотът може да е придружен с неприятен сърбеж. И въпреки че не е заразен, нито болезнен, пърхотът определено си е бреме.

Някои от често срещани причини, поради които може да имате сърбеж по скалпа и тези неприятни забележими бели люспи, са сухата кожа, употребата на твърде малко шампоан, алергия или медицинско състояние, свързано с кожата ви.

Снимка: iStock/Getty Images

Макар и пърхотът да засяга както мъжете, така и жените, имайте предвид, че кожата на скалпа при двата пола съвсем не е еднаква. Мъжкият скалп съдържа 50% повече себум, отколкото женският. Когато производството на себум стане прекомерно, това може да доведе до пърхот. Освен това кожната бариера на скалпа при мъжете е много по-слаба и те губят повече влага, което ги излага на по-голям риск от суха кожа на главата. Скалпът на жената има по-голям защитен слой, но кичурите на косата са по-податливи на увреждане и накъсване, тъй като тя е по-дълга и се подлага по-често на третиране и/или прекомерна употреба на аксесоари за коса. Жените съвсем не прекаляват само с това – други причинители на пърхот при дамите може да са честата смяна на продукти, чувствителност към тях, дори хормонален дисбаланс или нежелан ефект от диета.

Снимка: iStock/Getty Images

Най-доброто справяне с пърхота е превенцията!

Погрижете се да овлажнявате скалпа така, както овлажнявате и кожата си – хидратацията е най-доброто спасение от суха кожа, съответно от пърхот.

Уверете се, че използвате достатъчно количество шампоан и че е съобразен с нуждите на вашата коса и скалп. След като откриете своята здравословна рутина за скалп и коса, се придържайте към нея.

Не прекалявайте със стилизиращите продукти и прическите – особено такива, които опъват корените на косата. Твърде честата употреба на преси, маши и сешоари също не е особено препоръчителна.

Хранете се балансирано – това спомага за цялостното здраве и еластичност на кожата. Особено наблягайте на сезонни плодове и зеленчуци, които да са пресни т.е. да не бъдат термично обработени. Разбира се, не забравяйте да приемате и поне 2 литра вода на ден.

Най-ефективният начин за лечение и контрол на пърхота е използването на козметични продукти против пърхот и процедури за скалпа. Следвайте инструкциите върху флакона, тъй като съществуват много различни шампоани против пърхот и всеки от тях съдържа различни активни съставки за овладяване на симптомите. Например, някои шампоани против пърхот изискват да разпените шампоана в косата и скалпа и да го оставите да подейства около пет минути, преди да изплакнете. Други пък трябва да се измиват веднага.

Снимка: Revalid

Препоръчваме ви да изберете специализиран шампоан от доказала се марка във времето, каквато несъмнено е Revalid. Сега брандът предлага иновация за скалп, склонен към себореен дерматит. Обожаваме шампоана Тriple Аctive DS, защото той не просто се справя със симптомите, а се цели в причинителите, освен това облекчава дискомфорта и така помага да си върнем самочувствието.

Revalid Тriple Аctive DS е с уникална, одобрена от дерматолози формула от 3 мощни активни съставки, които третират дори тежкия пърхот, като го почистват нежно и благоприятстват за поддържане здрав микробиома на скалпа. Шампоанът е подходящ за употреба за овладяване на острата фаза на състоянието за период от 4 седмици, при измиване 1-2 пъти седмично. Знаем много добре, че честото миене на косата не е препоръчително, но ако ви се налага, шампоанът Revalid Triple Active DS спокойно може да бъде използван и всекидневно.

Препоръчваме ви след това да продължите с успокояващия Revalid Противопърхотен шампоан 250 мл, тъй като неговите активни съставки възстановяват естествения баланс на скалпа и предотвратяват повторната поява на неприятните люспи. Меката му формула гали скалпа, като го успокоява и облекчава. Той е подходящ за ежедневна употреба, но е най-ефективен и препоръчителен, ако го използвате след употребата на Revalid Тriple Аctive DS.

Ако продължите да имате симптоми след употребата на това невероятно дуо от Revalid, консултирайте се с дерматолог, който да диагностицира състоянието ви и да препоръча план за лечение, съответстващ на вашите нужди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти