Създадено за Revalid®

Да преборим пърхота: Мисията възможна!

Да преборим пърхота: Мисията възможна!
Снимка: iStock/Getty Images

Здравата, лъскава и гъста грива е истинско щастие и всяка жена си мечтае да има коса, която се забелязва отдалече и предизвиква възхищение. Мечтите обаче понякога се разминават с реалността, в която косата ни често е по-тънка, цъфтяща, а в някои случаи дори е „жертва“ на по-тежки проблеми с кожата. Прекомерното омазняване на кожата, развиващо се в себореен дерматит например, е състояние, което се отразява и на косата ни, а оттам – и на самочувствието ни. В случай, че попадате именно в тази категория, то следващите редове вероятно ще ви бъдат от полза и ще ви отведат до решение на проблема.

КАКВО Е СЕБОРЕЕН ДЕРМАТИТ

Най-просто казано, това е възпаление на кожата, което засяга участъците, богати на мастни жлези – от двете страни на носа, назолабиалните гънки, участъка между веждите и самите вежди, както и външната част на ушния канал. Скалпът, за съжаление, е мястото, на което себорейният дерматит се изявява най-често и където лющенето на кожата се случва най-интензивно.

Снимка: iStock/Getty Images

КАКВИ СА ПРИЗНАЦИТЕ НА СЕБОРЕЙНИЯ ДЕРМАТИТ

Ще познаете състоянието по зачервената и лющеща се кожа. По скалпа пърхотът е жълтеникав и мазен и се разнася по косата, а по останалата част от кожата може да има сърбеж или чувство на парене. Както всеки възпалителен процес, и този има своите пикове и спадове, които се редуват във времето. Лекарите не са докрай сигурни какво точно предизвиква по-тежките епизоди на възпаление, но вероятно смяната на сезоните, стресът, хормоналните промени (бременност, менопауза) имат своята роля. През зимата симптомите се влошават, което вероятно се дължи на по-застоелия начин на живот и дефицита на витамини и цинк.

Себорейният дерматит се появява често сред възрастните хора, като около 5% от цялото население страда от това състояние. Младежите и бебетата също развиват себореен дерматит, но той е временно явление и отминава с възрастта. Причинителят на инфекцията обикновено са дрожди от вида Malassezia, които обичайно живеят в здравата кожа, но понякога организмът ни прави автоимунна реакция срещу тях и резултатът е именно появата на себореен дерматит.

Снимка: iStock/Getty Images

Разбира се, това че имаме себореен дерматит, не е причина да се отчайваме и предаваме – милиони хора по света страдат от него и все пак успяват да поддържат качеството си на живот и самочувствието си с подходящата грижа за кожата и косата.

Revalid предлага система за ефективно лечение на пърхот, състояща се от продукти, разработени специално за това състояние. Те са предназначени за овладяване на състоянието във всички моменти от неговото развитие, започвайки от острата фаза.

Шампоанът Revalid Triple Active DS осигурява клинично доказан ефект върху скалп, склонен към себореен дерматит и при тежки състояния на пърхот. С негова помощ ще изчистите пърхота изключително ефективно и същевременно е изключително щадящ към микробиома на скалпа, тъй като знаем, че по принцип този тип продукти са доста агресивни и трябва да се внимава с честотата на използването им. Именно за това може да използвате толкова пъти седмично Revalid Triple Active DS шампоана, колкото по принцип използвате всекидневния си шампоан за период от 4 седмици в острата фаза на състоянието. Шампоанът не съдържа консерванти, консервиращият ефект идва от антимикробното действие на активните съставки.

Снимка: Revalid

Последващата грижа е поверена на Revalid противопърхотен шампоан, чиито активни съставки възстановяват естествения баланс на скалпа и предотвратяват образуването на нови люспи. С този шампоан ще постигнете дългосрочно успокояване на кожата и облекчаване на сърбежа. Той е изключително подходящ за употреба при лек до умерен пърхот, както и за поддържане на кожата на скалпа спокойна. Най-добре е да го включите в рутината си от петата седмица нататък и да го ползвате всекидневно или колкото пъти седмично е необходимо.

Силата и ефективността на шампоана Revalid Triple Active DS се дължи на трите  иновативни активни съставки - Crinipan® AD, Dandrilys® и Elesta b™ 100 HP. Освен това и на формулацията му – той представлява емулсия, което също е важно за ефективността на продукта.

Crinipa n® AD има мощно противопърхотно действие особено срещу дрождите Malassezia, основният виновник за възникването на пърхота, като същевременно почиства скалпа нежно и щадящо.

Dandrilys® е съставка, която се бори с досадния сърбеж, който винаги съпътства това състояние. Действието ѝ е базирано на специфични сапонини (jujubosides) от кората на дървото Joazeiro. Тази съставка ребалансира микробиома на скалпа и действа решително срещу сърбежа и пърхота.

Elesta b™ 100 HP пък има силно антииритативно действие. Съставката представлява водоразтворимо антимикробно вещество с широк спектър на действие срещу бактерии, гъбички и дрожди. Тя осигурява дълготраен ефект срещу повторно омазняване и сърбеж.

Снимка: Revalid

Тази тройно активна формура, одобрена и от дерматолози, превръща Revalid Triple Active DS в истинско оръжие не само срещу симптомите, но се бори и с причините на едно от най-разпространените кожни заболявания в света и връща самочувствието и усещането, че дори и да страдаме от себореен дерматит, можем да имаме онази хубава и чиста коса, за която винаги сме си мечтали. И да си облечем без притеснения любимата черна блуза или рокля!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти