За перфектната чаша кафе

За перфектната чаша кафе
Снимка: netinfo

За много хора кафето сутрин е от по-голяма необходимост, отколкото закуската, отиването на време на работа и задължително условие изобщо да си отворят очите.

Истината е, че освен тонизираща напитка, кафето е и вкусно, а във времето, докато го пиете сутрин, имате възможност да подредите мислите си, да поговорите с колеги или просто да се насладите за няколко минути в мълчание на сутрешната си чаша кафе.

Предлагаме ви няколко съвета как да превърнете кафето в истинска наслада.

Снимка: netinfo

Винаги свежо
Старайте се зърната кафе, които купувате, да са колкото се може по-пресни. Също така внимавайте с насипното кафе - слънцето и въздухът са способни да "ограбят" аромата и силния вкус на кафените зърна. Най-добре е да взимате пакетирано и вакуумирано кафе от сигурен производител.

В буркан
Препоръчително е кафето да се съхранява в стъклен или керамичен съд, който се затваря плътно след употреба, за да се запази за възможно по-дълго време вкуса на напитката. Никога не дръжте зърната или смляното вече кафе в хладилник.

Снимка: netinfo

Кафе машината
Важно да поддържате филтрите на кафе машината, ако ползвате такава, чисти. Това също влияе на вкуса на кафето. Освен това винаги наливайте прясна вода в контейнера. Дори и да не ви се вярва, водата има много голяма роля за вкуса, който кафето ще добие след приготвяне.

Качеството
Снобизмът сред почитателите на кафето може да се равнява с този на любителите на виното. Истината обаче е, че качеството на кафените зърна е от огромно значение за вкусовите качества на чашата кафе. Специалистите препоръчват да се спрете на 100% чисти зърна Арабика. Робуста зърната са по-евтина алтернатива и с по-високо съдържание на кофеин, но вкуса не е толкова богат и плътен. Все пак всичко е въпрос на лични предпочитания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти