Бързам да обичам

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Дните стават все по-топли и по-дълги. Часовникът ми продължава да е с час напред, защото не обичам да се ръководя по зимното време. Стрелките се гонят по белия циферблат така или иначе. Времето ни отива, независимо от това колко е часът.

Времето за промяна винаги е подходящо.

Заемам се с обичайните неща, извършвам рутинните действия по поддръжка на битието. Edna жена изглежда е зависима от времето, защото е прекалено заета да обича.

Любовта ми не се ръководи от порядъка или безпорядъка на вещите вкъщи. Не е подвластна на времето, но за всеки случай всички ние правим това или онова заради условностите, които животът сам ни е вменил. Суеверията погубват, но са и част от вярата, че все пак всичко ще бъде наред.

Пролетта ни връхлита като магия по време на сън.

Всеки се стреми към своята лична изгода и в това няма нищо лошо. Би било егоистично да очакваш другите да бъдат като теб. Самата любов е егоистична, затова не е лесно достъпна. Позитивните ми намерения са да въдворя света, в който се чувствам добре. Луковиците на лалетата скоро ще трябва да дадат цвят, ливадата ще е зелена, дърветата ще бъдат окастрени.

Светът, в който съществувам, е прекрасен с малките задължения, които очаква да изпълня.

Телефонът не спира да звъни. Свикнала съм да звъни по никое време. Няма удобен час да потърсиш някого, след като имаш нуждата да го чуеш.

Възможните грешки са факт. Стремя се с усърдността на упорита жена да изпипвам нещата, които имам да свърша. Опитвам се да влагам творческа мисъл, защото реализмът винаги ми се е струвал отблъскващ. Изкуство е да проявяваме инициатива в промяната на онова, което приемаме за даденост. Природата сама по себе  си е скучна.

Edna жена винаги трябва да умее да бъде инициативна.

Животът се изплъзва неусетно и обикновено ни намира неподготвени за промените, които сме отлагали. Сега е моментът, но не да започнем отначало, а да продължим напред с ясното съзнание, че нашият свят зависи от собствените ни действия и бездействия.

Времето никога няма да спре. Edna жена никога не трябва да престава да обича.

Въображението трябва да бъде подхранвано като цвете в саксия, защото ако рутината ни превземе изцяло, можем да забравим как се обича. Затова в този момент, когато дните стават все по-топли и по-дълги, аз си обещавам да остана позитивно настроена. Намерението да обичам прави обстоятелствата много по-търпими, а често и направо желани.

Часовникът ми показва с час напред. Бързам да обичам. Извън времето, което така или иначе не съществува.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти