Как да си направим вода за уста с магданоз

Как да си направим вода за уста с магданоз
Снимка: Thinkstock

Ако още не знаете, да ви кажем – само четка и паста за зъби не вършат работа.

Трябва повече грижа, като ползване на вода за уста след всяко миене на зъбите, подходящи дъвки след хранене, по-малко захар и газирано.

На пазара се предлагат най-различни и разнообразни води за уста, но решихме да ви споделим един изключително лесен и ефикасен трик как да си направите сами такъв продукт.

Всичко, от което имате нужда е пресен магданоз и вода. Магданозът е най-сигурното средство срещу лош дъх.

Можете да сдъвчете няколко стръка магданоз, ако се притеснявате за дъха си или сте яли нещо като риба, лук, чесън и т.н.

Другият вариант е да хапнете ябълка. Тя освен, че се бори успешно с лошия мирис, почиства зъбите, което не може да се каже за малките зелени парченца магданоз, с които можете да си ходите на резците цял ден без да се усетите.

А как да си направите вода за уста с тази полезна зеленина: слагате да заври половин литър вода и към него добавяте връзка магданоз. Оставяте за 5 минути, след което прецеждате и наливате в подходяща стъклена бутилка.

Ползвате като нормална вода за уста – жабурите след като сте измили зъбите и плюете.

Хубавото на този домашно приготвен продукт е, че не е с толкова силен ментов вкус като купешките и дори да глътнете някакво количество, нищо няма да ви стане.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти