За какви проблеми алармира цветът на устните ви?

Цветът на устните ви може да подскаже какво е здравословното ви състояние. Най-добре е, ако те са естествено розови. Това е знак за здрав организъм. Но всеки цвят, различен от розовия, алармира за проблеми със здравето ви. Ето едни от най-често срещаните промени в цвета на устните и за какво подсказват те.

Бледите или леко пепелявосиви устни може да подсказват липса на достатъчно кръвни клетки или хемоглобин. Хемоглобинът е основната част от червените кръвни клетки. В такъв случай е препоръчително да се приемат храни, богати на желязо.Този цвят на устните може да бъде признак също за проблеми с храносмилателната система.

f
Снимка: Thinkstock

Червените устни означават, че на тялото ви е твърде топло. В такъв случаи може да забележите  допълнителните признаци като  лош дъх и и чувство за глад. Според експерти, това може да  сигнализира за проблеми с черния дроб и далака. Ако червените устни са зачервени или набъбнали, това може да е признак за алергия.

f
Снимка: Thinkstock

Лилавеещите устни са доста разпространени през зимата, но ако имате такива през цялата година, може да имате проблем със сърцето, белите дробове и дихателната система.

Според китайската медицина, тъмночервена или лилава линия около устните е знак за енергичен дисбаланс. Тялото се нуждае от повече почивка и ограничаване на стреса.

f
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти