Тренирай с Радина Кърджилова: йогалатес за тонус на цялото тяло

Йогалатес е уникално съчетание на две изключително полезни практики - йога и пилатес. Йогата е древна система за тялото и ума, която се фокусира върху контролирането на дъха, гъвкавостта и съзнанието. Пилатесът, от своя страна, е интензивна форма на тренировка, насочена към силата, баланса и осигуряването на тонус на цялото тяло. Когато комбинирате тези две практики в йогалатес, получавате изключителна форма на тренировка, която има безброй ползи за вашето здраве и благополучие. Днес заедно с МиаФит ви представяме една тренировка по йогалатес заедно с прекрасната Радина Кърджилова.

Ето кои са някои от най-ефективните йогалатес упражнения за красиво и изваяно тяло:

Коремни упражнения / преси

Фоĸусират се върху засилването и тонизирането на ĸоремните мусĸули. Също така спомагат за подобряване на баланса и цялостната стойка на тялото.

Лакът към коляно

С това упражнение работите както върху коремните мускули, така и върху силата на гърба и на ръцете. С него ще тонизирате цялата горна част на тялото.

радина кърджилова
Снимка: MiaFit

Упражнения за бедра

С тези упражнения ще работите върху бедрата и задната част на краката – зона, която често е проблемна зона за нас, жените. При изпълнението им е важно да държим горната част на тялото стабилна и да се концентрираме върху движенията на краката. При Пилатес тренировките винаги е важно кичестото, а не количеството на упражненията.

Мост с един крак: кръгове с опънатия крак; сгъване и разгъване; пружиниране на пета

Компилация от упражнения за бедра, които изпълняваме с повдигнат таз. Избягваме да натоварваме кръста и ако усетим дискомфорт или напрежение, прекратяваме и минаваме в детска поза.

радина кърджилова
Снимка: MiaFit

Напади

Тук работим цялостно върху силата, гъвкавостта и стабилността на краката, бедрата и корема. Нападите укрепват мускулите и подобряват баланса, като също така подпомагат координацията и гъвкавостта на тялото.

Редовното практикуване на йогалатес ще ви тонизира и ще подобри физическата ви форма като в същото време няма да ви натовари излишно. Ако изпълнявате правилно тези упражнения, с времето тялото ви ще се отблагодари, ще избегнете контузии или травмите, които се появяват с напредването на възрастта. Йогалатес е прекрасна превенция на скованост и атрофия на мускулите за нас жените. Винаги се доверявайте на професионални инструктори и изпълнявайте упражненията правилно. По този начин не само ще имате красиво и стегнато тяло, но и ще се чуствате балансирани и спокойни.

Вижте и специалното интервю на Радина Кърджилова:

В Миа можете да откриете голямо разнообразие от Пилатес и йогалатес тренировки от нашите инструктори. Можете да опитате безплатно за 7 дни ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти