Ти срещу целулита: кои средства действително вършат работа?

Фактът, че целулитът се среща при близо 90% от жените прави трудноразбираем факта, че го възприемаме като нещо лошо. Затова и появата му не е нещо, от което би трябвало да се срамуваме, но въпреки това продължава да ни дразни с присъствието си по нашата кожата.

Преди обаче да преминем към средствата срещу целулита, нека изясним какво всъщност представлява – това са натрупвания на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой, които започват да избутват пластовете колагенни фибри и свързващи тъкани. Именно комбинацията от свързваща тъкан и мазнини води до добре познатия вид на кожата, която стои на дупчици и обикновено се забелязва по бедрата, дупето и други части от тялото, сред които ръцете и стомаха.

Факторите за образуване на целулит са редица, но козметичната индустрия продължава да ни казва, че премахването на целулита не е невъзможно. Така се появяват и най-големите заблуди, сред които нагласата, че той може да изчезне с едно нанасяне на крем или докосване от експерт.

Така някои от най-често използваните съставки и продукти всъщност са временно решение и не служат за трайно сбогуване с целулита. Според д-р Роб Акридж те най-вече стягат кожата, но не изтеглят мазнините, за да намалят вдлъбнатините в нея.

Затова и според д-р Акридж най-добрият начин да се отървеш от портокаловата кожа е с добрите стари физически упражнения. Методи, третиращи кожата в дълбочина, като лазерни терапии, при които свързващата тъкан се „подрязва“, също могат да бъдат ефективни. Те обаче невинаги заличават изцяло проблема, тъй като не премахват мазнините.

Виж продуктите, които не са ефективни в перспектива, в галерията >>>

ох на мама
Снимка: Личен архив

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти