Как да освежим дъха си

Магданозът притежава доста полезни свойства
Снимка: sxc.hu

Най-честите причини за зловонния дъх са лошата устна хигиена, възпалените венци и здравословните проблеми, свързани със стомашно-чревния тракт. Освен щателното почистване на зъбите и околозъбното пространство след хранене, от значение е и каква храна консумираме. Ето ги и продуктите, които най-ефикасно се борят с неприятната устна миризма.

* Магданозът неутрализира отблъскващия дъх в устата, в това число и този, който е предизвикан от пушенето на цигари. Така че добавяйте по-често този зеленчук към ястията или го дъвчете суров. Ако не можете да го откриете в хранителната мрежа, се снабдете с мента, кориандър или розмарин, които също действат освежаващо.

* Всекидневната консумация на кисело мляко понижава нивото на водородния сулфид в устната кухина, който е основният причинител на лош дъх. Освен това този типично български млечен продукт възпрепятства и образуването на бактерии, възпаляващи венците.

* Целулозата, съдържаща се в ябълките, целината и морковите също се препоръчва, защото тя повишава слюноотделянето, което пък премахва останалите частици храна между зъбите.

* Добрата стара дъвка не премахва лошия дъх, но поне може да го прикрие.

* Богатите на витамин С храни като цитрусите изграждат среда в устата, която спира размножаването на микроорганизмите, които са виновни за зловонния ни дъх.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент