Как бързо да се справим със световъртежa с природни средства

Световъртежът представлява състояние на слабост, замаяност, нарушено равновесие и усещане, че всичко наоколо се върти. Обикновено то е безвредно чувство и се случва почти на всички, но ако това се повтаря редовно, ще трябва да отидете на лекар, защото това може да е признак за наличието на някакво заболяване. Лечението с народната медицина е много подходящо, тъй като има много рецепти и продукти за него. 

Ето някои от тях:

Вода

Дехидратацията често стои в основата на световъртежа, особено през лятото или в прекалено затоплени и задушни помещения. Чрез пиенето на голямо количество вода, проблемът може да бъде избегнат.

г
Снимка: Thinkstock

Кисело мляко

Всеки път, когато усетите замайване или ви причернее е добре да ядете кисело мляко. А ако добавите към него пресни плодове, ще ви бъде още по-вкусно.

г
Снимка: Thinkstock

Лимон

Лимонената вода е безупречна при всякакви проблеми, включително и световъртеж. За целта изстискайте половин лимон в чаша вода, добавете 2 чаени лъжици захар или мед и изпийте.

г
Снимка: Thinkstock

Гинко билоба

Гинко билобата е полезна при проблеми с вътрешното ухо, тъй като подобрява кръвообращениетов тази област. Гинко билобата се предлага в изсушена форма, или като течен екстракт.

г
Снимка: Thinkstock

Ябълков оцет и мед

Смесете по 2 супени лъжици мед и ябълков оцет в чаша топла или студена вода. Пийте отварата по три пъти на ден. Това ще помогне регулацията на кръвното налягане и по този начин може да предотвратите световъртежа.

г
Снимка: Thinkstock

Желязо

Повишете консумацията на богати на желязо храни. Като например спанаклеща и варени соеви зърна.

г
Снимка: Thinkstock

Масаж

Масажът оказва успокояващо действие и подобрява кръвната циркулация, като по този начин отпуска нервната система.

г
Снимка: Thinkstock

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти