Създадено за Revalid® 

Искаш ли косата ти да е по-гъста с 28 хиляди нови косъма? Имаме рецептата!

Смяната на сезоните, цикличните месечни промени в начина ни на живот, храненето и гените, които наследяваме от нашите родители, са различни причини за косопада. 

В сезона на активната смяна  на косата, повечето от нас (и мъже, и жени) често се притесняваме от голямото количество, което губим.

Лесно може да се забележи и леко „просветване“ на участъци на главата, особено в областта на бретона и слепоочията.

Това показва само едно –  косата страда и има нужда от помощ! 

Но преди да ви дадем рецептата за по-гъста коса, нека обърнем внимание на самия строеж на косъма.

Това, което ние наричаме коса, всъщност е „върхът на айсберга“ - крайният резултат от процеси, които протичат вътре в скалпа, под повърхността на кожата.

Косменият фоликул е коренчето на нашата коса, „посадено“ на няколко милиметра вътре в кожата. Той се подхранва, също както растенията, от хранителните вещества на своята „почва“ - нашият организъм.

За блестяща здрава коса е нужно да даваме на организма си хранителни вещества, минерали и витамини, за да гарантираме здравето на космения фоликул.

Другият фактор е качеството на самия корен на косъма. Ако е здрав, от него могат да „излизат“ повече на брой и по-здрави косъмчета.

Ако здравето на космения корен е нарушено, растежът на космите се забавя, а самата коса излиза тънка и вяла.

„Околната“ среда на нашата коса – кожата на скалпа, също е важно да е в добро здраве. Скалпът не трябва да е нито прекалено мазен, нито прекалено сух.

Неговото състояние се определя също от вътрешни и външни фактори, върху които обаче ние имаме влияние.

Богатият на омега-3 мастни киселини, селен и витамини А и Е, хранителен режим ще ви помогне да подхраните косата си.

Добрата новина е, че специално за косъма, косменият фоликул и скалпа може да се погрижите с комбинация от правилно подбрани качествени продукти с доказана формула.

Такава комбинация се предлага от швейцарската марка Revalid. Учените от лабораториите са разработили патентован комплекс от молекули, нар. Redensyl®, който въздейства на клетките на космения фоликул, отговорен за растежа на косата. Иновативната съставка Redensyl®, се състои от две патентовани молекули DHQG и EGCG2, получени от екстракт на иглолистното дърво лиственица и от листата на зелен чай. Двете отделни съставки активира разделянето на стволовите клетки на космените фоликули и намаляват възпалението на скалпа. Научно доказано е, че Redensyl® стимулира растежа на косата, като същевременно намалява косопада.

Клинично проучване* доказва, че Redensyl® има насочен ефект върху стволовите клетки на космените фоликули, които са източник на нова коса.

* В двойно-сляпо, плацебо-контролирано клинично проучване под наблюдение на обучени дерматолози, половината от които са 26 мъже с алопеция (степен 3 до 4) на възраст от 18 до 70 са получили формула с 3% Redensyl®

„Лилавата серия“ Revalid съдържаща Redensyl® се състои от два продукта – стимулиращ шампоан и Regrowth serum.

Активните съставки на серума проникват в косъма, след като сте се погрижили за почистването на скалпа със стимулиращ шампоан Revalid.

Revalid
Снимка: Revalid

Стимулиращият шампоан съдържа патентованата формула за растеж, пантенол и екстракт от пелин от Швейцарските Алпи.

Revalid
Снимка: Revalid

За да постигнем добри резултатите се препоръчва шампоан и серум Revalid да бъдат използвани в рамките на поне 6 седмици.

Така ще проведете цялостна терапия на косата и може да очаквате да израснат до 28 хиляди НОВИ косъма. Не е никак малко, нали?

Просто бъдете постоянни. Revalid ще свърши останалото!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти