За чудните лечебни свойства на ментовия мед и как да си го приготвим вкъщи

Медът е естествена храна с множество лечебни свойства за организма. Различните видове се използват за различни болести или превантивно, a лечебните качества на меда идват от съответното растение, от което е направен.

Сред богатството на сортове мед един остава най-малко познат - ментовият мед, научихме от Gotvach.bg. Получаването на чист ментов мед е рядко явление, но като такъв се обозначава продуктът, съдържащ и прашец от мента. 

Различава се от останалите видове по ментоловия вкус и аромат и по-хладният и освежаващ дъх, който оставя. Със сгъстяването цветът му се променя от кехлибарен до жълт.

Кои здравословни проблеми може да излекувате с мед и канела

Комбинацията от лечебните свойства на меда и на ментата го правят много по-силна лечебна храна. Той е високо ефективен при проблеми с чревния тракт, подобрява работата на жлъчката, укрепва кръвоносните съдове, понижава холестерола. Може да бъде антистрес храна и да подобри съня. Профилактичните му свойства при простуди и болно гърло се разбират от само себе си. 

Препоръчваме директната употреба на чаена лъжичка мед, защото по този начин се усвоява най-ефективно. Може да се добави в чая заедно с парче лимон, в чаша с прясно или кисело мляко. Можем да си приготвим много различни лекове, като го смесим с червено цвекло или чубрица или бадеми, орехи, лимон, канела или листа от здравец.

Ползите на мурсалския чай за организма

За да си го приготвим вкъщи, необходими са ни чист пресен мед и стръкчета мента:

🍯 В стъклен буркан се сипва мед по средата на буркана и след това се слагат листенца мента да покрият плътно като капачка. След това допълвате буркана с чист пчелен мед.

🍯 Буркана затворете с хубава капачка. Добре е да се сложи на място, където ще е на пряка слънчева светлина.

🍯 Всеки ден разклащайте буркана по няколко пъти. Така медът ще стане по-ароматен.

🍯 След няколко дни бурканът трябва да се сложи на тъмно.

Всяка сутрин можете да си хапвате от ментовия мед, за да имате много енергия и добро настроение през целия ден! Да ви е сладко!

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти