Без смут за смутитата – вкусни, полезни и отслабващи

Закуската е най-важното ядене за деня, обичаме да повтаряме ние. Но какво да кажат всички онези, които не обичат да закусват и просто не си представят как сядат пред порция варени яйца и красиво нарязани домати?

Или пък онези, които толкова присърце взеха нашите думи, че не само закусват добре, но и обядват и вечерят също толкова обилно и резултатът вече започва да си личи?

За всички вас, т.е за всички нас има един отговор и той е – смути.

Разбитите на пюре вкусни комбинации от плодве и мляко (но не какво да е) или зеленчуци и плодове се оказа най-добрият старт за деня на всяка edna от нас.

Защо всички толкова обичаме смутита?

ягоди смути
Снимка: Thinkstock

 

Защото се приготвят лесно и се консумират още по-лесно. Слагате в блендер няколко любими плода, добавяте малко мляко (за него ще кажем отделно ей сега), разбивате и имате супер закуска.

Кои са най-вкусните рецепти?

Комбинацията от плодове и мляко винаги се получава вкусно. А ако искате да сте напълно спокойни за здравословните качества на напитката си, можете да заложите на растителна напитка, като ядково или соево мляко като тези на Joya например.

Те са 100% натурални, без добавена захар. Бoгaти нa витaмини, минepaли, пpoтeини, изoфлaвoни, бeз ĸoнcepвaнти, ГMO и oцвeтитeли. Бeз aлepгeни ĸaтo млeчeн пpoтeин, лaĸтoзa и глyтeн и о, да – с ниcĸo cъдъpжaниe нa мaзнини.

Зеленчуковите смутите също са много освежаващи, защото си представете комбинацията от мента и краставици, листа айсберг и кейл? Казват дори, че ако пиете по едно такова зелено смути на ден, ще се отървете само за година от сенната хрема....

Защо са толкова полезни?

Само в една чаша смути могат да се съберат хранителните вещества от повече плодове и зеленчуци, отколкото можете да изядете. Това ви гарантира истинска витаминна бомба, без да се лишавате от важните фибри и други микронутриенти.

Течната храна засища по-бързо, не подува и хидратира.

ягоди смути
Снимка: Thinkstock

Не ви остава нито място в стомаха нито желание да мислите за нещо сладко и вредно чак до обяд. А това значи, че само за месец със смути вместо закуска, ще си отидат едни ненужни 3 килограма от вас. Не е ли страхотно?

А защо любимата ни Nat от Natali’s Beauty също е заложила на смутитата, вижте във видеото.

джоя
Снимка: Joya

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти