5 начина да се справим с кървящите венци

Кървящите венци са един от най-често срещаните проблеми в устната кухина. Причините може да са свързани не само с нередовното миене на зъбите, но и лошо храносмилане, вирусни инфекции и зъбен камък. Освен със специална паста за зъби, съществуват и други начини за справяне с проблема.

Зехтин

Хубаво е да жабурите устната кухина около 5-7 минути с една супена лъжица зехтин. Някои зъболекари дори твърдят, че жабуренето със зехтин лекува и зъбобола.

f
Снимка: Thinkstock

Билки

Сложете в литър вода лайка, смрадлика и сода. Оставете ги да врат около 5 минути. След като водата изстине я прецедете. Можете да използвате отварата по 5-6 пъти на ден.

f
Снимка: Thinkstock

Алое вера

Растението помага както за намаляването на кървенето, така и за заздравяването на венците. Масажирайте венците си с гел от алое около 1-2 минути, а след това изплакнете вода.

f
Снимка: Thinkstock

Коприва

Копривата е не само полезна за хранене, но и за поддържане на здрави венци. Изсипете в половин литър вряла вода две-три супени лъжици сухи листа от коприва. Използвайте готовата смес 20 дни.

f
Снимка: Thinkstock

Карамфилово масло

Карамфилът има антисептични и противовъзпалителни свойства. Можете директно да го сдъвчете или да намажете карамфилово масло върху памук, който да притиснете към кървящия зъб.

f
Снимка: Thinkstock

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти