Какво ни отнема майчинството

Не е лесно
Снимка: Thinkstock

Без съмнение майчинството е едно от най-очакваните събития в живота на една жена, но ново европейско проучване разкри за какво най-често се оплакват дамите, че все не им стига време покрай грижите за бебето.

Сред първите посочени фактори са тези, свързани с редките излизания с приятелки или невъзможността за отделяне на достатъчно внимание на партньора.

Най-голям процент от скоро родилите представителки на нежния пол са споделили, че си мечтаят да имат няколко часа, в които да се излежават на спокойствие, без да се налага да стават рано всеки ден, за да хранят своето новородено.

Повечето майки разкрили, че първите шест седмици след раждането са най-изтощителни, а те не са очаквали, че натовареността и отговорността ще са толкова сериозни.

Над 15% от жените пък споделили, че са изключително организирани в грижите за отрочето си и не изпитват трудности в отглеждането му, а 50% от анкетираните майки коментирали, че започват да усещат пълноценно родителската роля, когато тяхното бебе навърши три месеца.

Около една десета от запитаните жени допълнили, че се радват на безусловната помощ на роднини и близки, което им осигурява "глътка въздух" и свободно време за тях самите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти