Д-р Дучев: Да сме сигурни, че децата мият зъбите си сутрин и вечер

Знаете ли, че грижата за детските зъби започва още преди тяхната поява, а всяко ново зъбче предизвиква еуфория и радост за родителите, но и сериозен ангажимент по отношение на оралната грижа?

А какво става, когато се появи първото зъбче? Грижата започва! 

Най-важните правила за правилна грижа за детските зъби научихме от д-р Петър Дучев от Дентална клиника Петър Дучев Kids по време на лекцията му Първи грижи за детските зъбки, част от първото целодневно безплатно Събитие на "Ох, на мама!" за бременни и родители, което се проведе през май в гр. София.

Д-р Петър Дучев e активен клиницист и главен лекар на Дентална Клиника „Петър Дучев“, която разполага с детско, ортодонтско, профилактично и имплантологично отделение. Д-р Дучев завършва “Стоматология” през 2002 г. Преминава през множество следдипломни квалификации в Италия, Швейцария и Съединените щати. Завършил “Мастерс” в Университетите на Ню-Йорк и Лос Анджелис.

Дучев
Снимка: Юлиян Христов

За да е здрава усмивката, трябва...

"Да сме сигурни, че децата мият зъбите си сутрин и вечер. Това трябва да започне от появата на първо зъбче в устата на детето. Родителите трябва ежедневно да проверяваме децата измили ли са си зъбите или не поне до 10-годишнината на детето. Повярвайте ми, много е лесно крехкият създаден навик да бъде нарушен, затова трябва и ние да се ангажираме като проверяваме измити ли са зъбите и качествено ли са измити“, категоричен е д-р Дучев.

Известният специалист изрази предпочитанието си към ръчните четки, тъй като електрическите и ултразвуковите четки могат да доведат до повишено зъбно изтриване заради агресивна устна хигиена.

А как да изберем правилно четка?

Големината и твърдостта на косъмчетата трябва да са съобразени с възрастта на детето. Основно правило е четката да се сменя на всеки 3 месеца, в момента, в който косъмчетата се деформират, както и след всяко боледуване. 

И още полезна информация, вижте в лекцията във видеото горе

Събитието на „Ох, на мама!“ за бременни и родители се осъществява с подкрепата и доверието на нашите генерални спонсори УСБАЛАГ "Селена" , ТБ "Селена целс" и верига хипермаркети Kaufland , както и нашите спонсори от Дентална клиника Петър Дучев Kids, компанията за дермокозметика Laboratorios BABÉ, групата от фармацевтични компании Valentis, управляващото фондове дружество ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, марката производител на бебешки колички и продукти Mutsy“.

Дучев
Снимка: Юлиян Христов

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол