Пролетна супа

Зелена, ароматна и вкусна

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

200 г спанак
1 консерва червен боб (400 г)
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
2 тиквички
1 малка глава лук
1 морков
4 стръка копър
1,5 л зеленчуков бульон
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквички се режат на дебели ленти по дължина.

Намазват се с част от зехтина и се запичат на грил тиган от двете страни.

След което се нарязват на кубчета.

Лукът, чесънът и морковът се наситняват и се запържват в останалия зехтин.

Налива се бульонът, добавя се накълцаният копър и се вари 20 минути.

Прибавят се тиквичките и двата вида боб, отцедени от водата. Супата се вари още 5–10 минути.

Накрая се слага и накълцаният спанак. Овкусява се със сол и черен пипер.

След 3–4 минути се дърпа от огъня и се сервира.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент