Мързелива закуска

Мързелива закуска

2.78 от общо 9 гласа

"Да сготвим с Милена" е новият ни любим кулинарен канал! Решихме да ви споделим една страхотна рецепта за вкусна и мързелива закуска от там.

Необходими продукти:

1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжичка сода
1/2 чаша олио
1 чаена чаша сирене или кашкавал
2 1/2 чаши брашно

(А ако добавите 2 яйца в тестото ще се получи солен кекс.)

Начин на приготвяне:
За да приготвим от тези вкусни мързеливки, започваме с надробяването на сиренето. Можете да използвате ренде, но ако го намачкате с вилица, парченцата сирене ще се усещат много повече. След като намачкате сиренето, добавяте лъжичката сода в киселото мляко и започвате да бъркате, докато шупне и изсипвате в купа. След като добавите млякото, добавяте олиото, натрошеното сирене или кашкавала (а може да сложите и от двете). 

Започваме да разбъркваме и постепенно да добавяме брашното. Бъркаме докато се получи лепкаво тесто.

След като тестото ни е готово, идва ред на оформянето на мързеливките. С навлажнена ръка късате малко парченце, оформяте го и го поставяте в тавичка върху хартия за печене. Хубаво е след всяка да си намокряте ръката отново, за да не се лепи тестото. 

Сега може да видите един прекрасен лош пример, защото ги наредихме прекалено близо една до друга. Редете ги по-раздалечени, защото по време на печенето набъбват.

Последният щрих е да сложите по парченце масло върху всяка от мързеливките. След маслото са готови за предварително загрятата на 180-200 градуса фурна. Печете ги до златиста коричка.

След като са опечени ги оставате за няколко минути да изстинат и след това нашите прекрасни мързеливки са готови са сервиране. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска

Закуска сутрин - за и против

Новите суперхрани за закуска

Най-здравословната закуска е с яйца

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти